Зміст:
  1. Причина 1. Сюжет
  2. Причина 2. Актори
  3. Причина 3. Відсутність динаміки
  4. Причина 4. Цікаві ідеї, які закінчуються не повністю реалізованими, або ми вже це бачили
  5. Причина 5. Жарти, які можна порахувати

Дата прем’єри приквела франшизи про секретну службу Kingsman змінювалася кілька разів. Стрічка мала вийти ще у 2019 році. Але через пандемію її перенесли на 2021-й. Проте й тут рішення було неостаточним. Навіть у грудні ще висіли афіші на сайтах кінотеатрів. В останній момент оголосили нову дату – 13 січня 2022 року. 

Подивившись стрічку, з’явилося враження, що змінювали дати не тому, що режисери хвилювалися за касові збори чи конкуренцію. Вони вирішили "не добивати" українського глядача ще одним грудневим провалом, бо більшості вистачило негативних емоцій після перегляду "Матриці: Воскресіння"

Головне, що треба знати, – новий фільм про Kingsman взагалі не відповідає стилю франшизи. Тут не буде таких знайомих акторів Тарона Еджертона та Коліна Ферта, не чекайте влучного гумору, динаміки, яскравих кольорів та взагалі легкості. Це зовсім інше кіно і глядачі до таких змін були не готові. Пояснюємо чому.

Про що фільм?

Світ напередодні Першої світової війни. Провідні держави аналізують свої можливості, розроблять стратегію та мобілізаційні плани, шукають підтримку та партнерів. Запобігти кровопролиттю можуть секретні агенти, які організували свою першу незалежну розвідувальну організацію. Але коли відбуваються втрати серед своїх, усе важче залишатися нейтральним та адекватно реагувати на ситуацію навколо.

Читайте також: Чорна Пантера, Бетмен та Аватар – 20 прем’єр 2022 року, які варто не пропустити

Причина 1. Сюжет

Творці наче запланували зняти фільм про Першу світову війну, а потім згадали, що це ж має бути якось пов’язано з франшизою. Враження, ніби вони просто почали поєднувати те, за що глядач любить Kingsman, з тим, що уже прописали сценаристи. І вийшов сумбур.

З одного боку – цікаві історичні сцени, після яких з'являється бажання перечитати хроніку Першої світової війни, щоб перевірити, чи справді було так. З іншого – здається, творці до останнього не розібралися, який вони хотіли отримати результат – комедію, екшн, трагедію чи історичну драму.

Головна проблема ще й в тому, що надто багато персонажів у фільмі. Про більшість згадують уривками, і в якийсь момент губиться зв'язок – хто є хто між трьома кузенами, чого цей розпочав війну, чого той вирішив відмовитися, кого вмовляє Распутін, кого треба ліквідувати, щоб війна відбулася за необхідним сценарієм.

Нагромадження сюжетних ліній збиває з пантелику.

Якщо ви знаєте історію, то зможете деякі сюжетні прогалини заповнювати своїми знаннями, а от якщо з деталями Першої світовою на "ви", то зрозуміти, що накрутив у сюжеті сценарист, буде важкувато.

Кінгс Мен: 5 причин сказати цьому фільму "Ні!" та не йти до кінотеатрів
Кадр з фільму "Кінгс мен"

Читайте також: Гаррі Поттер 20 років по тому: повернення до Гоґвортсу: витівка вдалася? Переказуємо фільм

Причина 2. Актори

Акторський каст чималий, є і зірки, від яких чекаєш неймовірного. Адже вони – багатогранні, мають більше можливостей, щоб розкрити свого персонажа. Але... в рамках того, що сценаристи прописали у їхній сюжетній лінії – це максимум.

Дещо рятує ситуацію Рейф Файнс, який грає Орландо Оксфорда. У ролі розчарованого солдата, пацифіста, творця секретної організації він показує увесь спектр почуттів – від любові та батьківської опіки до ненависті до війни.

Причина 3. Відсутність динаміки

Фільм триває понад дві години, проте засинати почнете вже після 40-ої хвилини, після 1 години можете почати втрачати зв’язок і не розуміти, що відбувається. В останні пів години починається екшн, активність і є вірогідність, що ви прокинетеся.

Розвиток подій надто повільний, і – попри зміни локацій у фільмі, появу постійно нових людей – це не додає ритму, скоріше навпаки: на тлі нецікаво-повільного ще й з’являється нецікаво-незрозуміле.

З того, що можна вважати динамічним – бійка Распутіна з Оксфордом. Такий собі бойовий танок російського злодія.

Звичайно, бойові дії на війні трішки розряджають ситуацію, але це точно не той темп, який ви очікуєте, знаючи франшизу Kingsman.

Кінгс Мен: 5 причин сказати цьому фільму "Ні!" та не йти до кінотеатрів
Кадр з фільму "Кінгс Мен"

Читайте також: Їм 20 років! "Людина-павук", хіти Емінема та 5Nizza – 30 пісень та фільмів для ностальгії

Причина 4. Цікаві ідеї, які закінчуються не повністю реалізованими, або ми вже це бачили

У фільмі чимало моментів, коли режисеру наче вдається зачепити глядача, ідея хороша, але не її реалізація. Наприклад, новина, що головними шпигунами секретної служби є прислуга. І ти в очікуванні – о, це ж цікаво, зараз буде щось на кшталт Бонда.

Замість цього – або діалоги "Нам там передали інформацію", або уривками відео, як прислуга ходить навкруги господарів, виходить і щось передає в організацію.

Це той випадок, коли вони "вуха", які чують головне і передають інформацію. Але хочеться більш яскравого зображення такої ідеї.

Чи відсилки типу "Оксфорди, але не броги"? Це справжній ковток свіжого повітря, але цього надто мало.

Натомість бачимо прогнозовані варіанти з гірським козлом, "ліфтом", який має обов’язково бахнути, навіть сюжетна лінія кохання швидко читається.

Кінгс Мен: 5 причин сказати цьому фільму "Ні!" та не йти до кінотеатрів
Кадр з фільму "Кінгс Мен"

Читайте також: Володар перснів, Дім Драконів, Відьмак та Марвел – не пропустіть 15 серіалів 2022 року

Причина 5. Жарти, які можна порахувати

У франшизі Kingsman – своєрідний гумор, але в цьому фільмі його майже немає. Фрази, після яких у вас з’явиться усмішка, можна перерахувати на пальцях. Моментів, де ви будете сміятися, ще менше. І це дивно для фільму з цієї франшизи.

Попри це, відзначимо, що сама картинка – вдала. Спецефекти вражають, пейзажі – до вподоби. Та навіть це не рятує від думки: "Навіщо я витратила свій час?"

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин