Зміст:
  1. Гелловін (1978 – 2022)
  2. Кабінет дивовиж Гільєрмо дель Торо (2022)
  3. Година диявола (2022)
  4. Телефон Містера Геррігена (2022)
  5. Фокус-Покус (1993, 2022)
  6. Опівнічний клуб (2022)
  7. Гелловін Гьюбі (2020)
  8. Потяг до Пусана (2016, 2020)
  9. Вони (2019)
  10. Воно (2017)
  11. Ворота пітьми (2015)
  12. Гаманець або життя (2007)
  13. Кендімен (1992-2021)
  14. Іствікські відьми (1987)
  15. Сяйво (1980)

Що подивитися у Гелловін – найкращий фільм жахів усіх років чи новинки на Netflix? А може легендарні повернення серійних маніяків чи комедії, які висміюють найгірші трилери?

Обрали до нашої добірки всі варіанти, щоб кожен зміг знайти своє – і посміятися, і побоятися.

Гелловін (1978 – 2022)

1963 рік. У місті Геддонфілд шестирічний хлопчик Майкл Майєрс, завдавши восьми ударів ножем, вбив свою сімнадцятирічну сестру Джудіт. Хлопця відправляють у психіатричну лікарню, де він увесь час мовчить і дивиться в стіну. А через 15 років, за кілька днів до "виписки", Майкл Майєрс втікає і знову тероризує невелике містечко своїми вбивствами. 

Історія про маніяка у білій масці розтягнулася на 44 роки та 13 фільмів. Увесь цей час головною жертвою була Лорі Строуд та її родина. Якщо у першому фільмі це буда студентка, яка захищала дітей, з якими сиділа, як нянечка, то в останньому фільмі, який можна подивитися з 13 жовтня у кінотеатрах, це вже бабуся, яка веде свій бій за улюблену онучку.

Подивитися 13 фільмів про божевільного маніяка у Гелловін – чим не найкраща ніч жахів?

Кабінет дивовиж Гільєрмо дель Торо (2022)

Якщо ж ви з тих людей, хто не уявляє свого вечора без серіалів з Netflix, то 8 епізодів "Кабінет дивовиж Гільєрмо дель Торо" вам точно полоскоче нерви.  Адже лауреат премії "Оскар", автор стрічок "Форма води" та "Лабіринт Фавна", відомий своїм умінням знімати похмурі історії, які вражають до заціпеніння. Епізоди між собою не пов'язані сюжетними лініями, єдине, що їх поєднує – буде дуже страшно.

Година диявола (2022)

Люсі щоночі прокидається від страхіть о 3:33 ночі, в так звану "диявольську годину". Вона вже не розуміє, що є справжнім, а де закінчується реальність. Згодом сни-галюцинації втягують дівчину у розслідування серії вбивства, яке приводить Люсі до загадкового чоловіка Ґідеона. Він впевнений, що знає, що відбувається з Люсі, та може пояснити їй, як працює "диявольський час". Серіал можна подивитися на Prime Video.

Телефон Містера Геррігена (2022)

Навряд чи можна уявити Гелловін без кіноадаптації короля жахів Стівена Кінга. З останніх фільмів – "Телефон Містера Геррігена" – про дружбу між хлопчиком Крейгом та відлюдькуватим мільярдером містером Геррігеном. Коли ж старий помирає, підліток кладе свій смартфон до його кишені перед похованням. Тепер щоразу, коли Крейгу стає моторошно чи боляче, він набирає свого друга, хоча і знає, що ніколи не почує його голос. Але врешті-решт "на тому кінці" відповідають на його дзвінок. 

Фокус-Покус (1993, 2022)

Три відьми Сандерсон відомі тим, що п'ють життя дітей та залишаються молодими. Але 1993 року, в першому фільмі, їх вдалося перемогти. Тепер 2022-го, через 29 років, вони знову виходять на полювання. Причина банальна – діти жартома вирішили "зламати" багаторічне закляття і тепер увесь світ знову у небезпеці. Другий фільм вийшов на стримінг-платформі Disney+. Радимо цей фільм тим, хто не любить жахи, але не хоче оминути тему Гелловіну.

Опівнічний клуб (2022)

Якщо ж вам подобається у Гелловін історії про підлітків, які шукають пригод і знаходять їх, то саме час вмикати "Опівнічний клуб" на Netflix.

П'ятеро невиліковно хворих підлітків тепер живуть у хоспісі Брайткліфф. Щоб хоч якось кайфувати від життя, вони створюють свій опівнічний клуб і підписують угоду – хто перший помре, має зробити все, щоб зв'язатися з могили з рештою учасників клубу. Вони навіть не здогадуються, що самі собі підписали контракт про життя та смерть.

Гелловін Гьюбі (2020)

Якщо ви любите йти "проти системи", то такий варіант також є у нас. Поки всі дивитимуться фільми жахів, можете переглянути пародію на всі найгірші фільми про Гелловін, які тільки існують. 

Це історія про власника магазина Гьюбі, який так часто сіє паніку та підіймає хибну тривогу про будь-яку небезпеку, що йому вже ніхто і не вірить. Тому коли на місто вже дійсно нападає смертельний монстр, на захист приходить тільки Гьюбі. 

Потяг до Пусана (2016, 2020)

Маленька Су Ан живе з батьком у Сеулі, але мріє на день народження поїхати до мами в Пусан. Квитки купили, речі зібрали, можна вирушати. Однак країну охоплює загадковий вірус. І єдине безпечне місце – це саме потяг до Пусана. Попереду 442 кілометри та справжня битва за життя.

2020 року з'явилося продовження фільму, яке розповідає про події через чотири роки після спалаху вірусу. Південна Корея перебуває у блокаді, зомбі спокійнісінько розгулюють по всьому півострову, а люди влаштовують ігри на виживання. 

Вони (2019)

Шестеро тінейджерів вирішують, що звичайні party – це вже немодно. А тому вирушають за новими емоціями та відчуттями – в атракціон "Кімната сміху". Здається, це просто квест з правдоподібними спецефектами, але до наступних етапів проходить дедалі менше людей.

Воно (2017)

Це екранізації романів Стівена Кінга, а тому точно буде не до жартів.

У центрі сюжету семеро підлітків з міста Деррі, в якому вже багато років пропадають діти. А викрадає їх загадкове "Воно", яке перевтілюється у моторошного клоуна Пеннівайза. Він раніше вже не раз нападав на місто і вбивав дітей, а через 27 років повернувся за новими жертвами.

Ворота пітьми (2015)

Чарлі вже тривалий час бачить навколо себе дивних птахів та тіні. Коли він йде з татом Майком на голлівудське свято, то зникає, а пошуки хлопця ні до чого не приводять. Через рік привид хлопця намагається зв'язатися з батьками та надсилає підказки, що його та ще сотні дітей варто шукати в загробному світі, бо вони "заплатили привиду".

Гаманець або життя (2007)

Чотири мініжахи, в яких розповідається, чому небезпечно порушувати традиції свята. Злісний дух Гелловіна карає усіх, хто розбиває гарбузи, не дає цукерки дітям та взагалі не поважає це свято. Історії з гумором, але дуже "чорним".

Кендімен (1992-2021)

У жителів віддалених кварталів Чикаго існує легенда про загадкового маніяка на прізвисько Кендімен. Це мешканець паралельного світу, у якого замість руки – протез у вигляді гака. Якщо встати перед дзеркалом і п'ять разів поспіль вимовити його ім'я, він з'явиться в реальності й тоді нікому не вдасться врятуватися. За вивчення цієї легенди береться група молодих учених, які не вірять в таємничого Кендімена. Проте їхні випробування закінчуються не надто добре. Історія Кендімена розтягнулася на чотири фільми. 

Іствікські відьми (1987)

У містечку Іствік живуть три давні подруги – Олександра, Джейн і Сьюкі. Одного разу вони збираються поговорити про життя, випити разом і обговорити своє не дуже щасливе особисте життя. Як результат, вони називають критерії ідеального чоловіка – гарний, багатий, галантний. І саме такий з'являється на їхньому порозі наступного дня. Та чи справді він такий ідеальний?

Сяйво (1980)

Портал Total Sci-Fi назвав "Сяйво" Стенлі Кубрика найстрашнішим фільмом за всю історію кіно, тому варто не оминути цю кінострічку на Гелловін. Письменник Джек Торренс зі своєю дружиною і сином приїхав  на пів року у готель, щоби попрацювати наглядачем та дописати нарешті свій роман. Його маленький син постійно спілкується з уявним другом, який "живе у нього у роті". Але в готелі ніхто не живе, крім родини Торренсів.