Зміст:
  1. Озброєні піснею
  2. Великий маніпулятор
  3. Не говори зі злом

Озброєні піснею

Синопсис

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Пісні, що обʼєднують націю. Автори, що надихають у темні часи. Музиканти, які стають на захист своєї країни.

Солдати пісні – зворушливі історії від українських виконавців про боротьбу та мужність. Стрічка зібрала інтерв'ю Святослава Вакарчука, Андрія Хливнюка, Світлани Тарабарової, Дахи Брахи, учасників Маріупольської камерної філармонії та Пташки.

Що подивитись у кіно. Три новинки тижня
Кадр з фільму "Озброєні піснею"

Другий фільм про війну в Україні

"Озброєні піснею" – перша режисерська робота Раяна Сміта. До цього, у 2022-му, він продюсував стрічку "NFL 360: Хто, якщо не ми" про українських гравців в американський футбол, які пішли на війну. Фільм отримав нагороду Еммі. За два роки Сміт взявся зробити кіно про українських виконавців та роль музики під час війни.

Різні історії, одна мета

Уся стрічка складається з оповідей виконавців про те, яким їм запам'ятався початок повномасштабного вторгнення.

Святослав Вакарчук, Світлана Тарабарова, Андрій Хливнюк, Марко Галаневич, Микола Сєрга – це лише частина зіркового списку. Деякі з історій фільму присвячені обороні Азовсталі.

Загальні враження

Фільм "Озброєні піснею" доповнює військову хроніку. Раян Сміт зафільмував різні шляхи митців та їхній внесок у підтримку батьківщини від перших днів повномасштабного вторгнення.

Що подивитись у кіно. Три новинки тижня
Кадр з фільму "Озброєні піснею"

Через змішування української та англійської мов у деяких епізодах фільм, можливо, буде некомфортно дивитись (особливо, якщо володіння англійською на середньому рівні), бо не встигаєш за титрами.

Великий маніпулятор

Синопсис

Події розгортаються у Нью-Йорку у 1918 році у розпал "іспанки" – епідемії грипу. Флойд Монк наймається кухарем до журналіста Джея Хортона. Він живе у віддаленому маєтку та веде дещо дивакуватий спосіб життя, змушуючи усю свою родину та найманих працівників вживати виключно вегетаріанську їжу. У своїх статтях Хортон різко критикує владу та спрямований на захист робітничого класу. Хортон намагається писати так, ніби він і сам з робітників, яких принижують капіталісти та корумповані політики. Хоча його спосіб життя точно не вписується у критерії бідних і знедолених. Флойд Монк береться викривати лицемірство свого роботодавця. 

Що подивитись у кіно. Три новинки тижня
Кадр з фільму "Великий манпулятор"

Кастинг

Фільм "Великий маніпулятор" є спільною роботою початківця Джозефа Шумана та Остіна Старка. Вони разом працювали над сценарієм та займалися режисурою.

Роль Флойда Монка зіграв Пітер Сарсґаард, відомий за фільмом "Ціна правди". У ролі журналіста Джея Хортона – Біллі Маґнуссен, якого глядач може знати за стрічкою "Народження дракона" та за кіноадаптацією "Аладін".

Трилер з елементами комедії

Головна особливість фільму – поєднання елементів трилеру та чорної комедії. "Великий маніпулятор" не змушує тремтіти від страху, проте й не викликає веселощів. Інколи сцени конфлікту є занадто абсурдними, а в декораціях Америки років Першої світової війни — часом і божевільними.

Що подивитись у кіно. Три новинки тижня
Кадр з фільму "Великий манпулятор"

Загальні враження

Комедійний трилер "Великий маніпулятор" пропонує вирушити у Нью-Йорк 1918 року та подивитись, як сто років тому людство долало пандемію – це загальне тло картини. А в мальовничому маєтку тим часом розгортається цікава історія, де обслуга вчиняє заколот проти власника у найважчі для нього часи. 

Відверто розчарувала озвучка картини – чутно одночасно і український переклад, і оригінальні репліки.

Не говори зі злом

Синопсис

Дві родини знайомляться під час відпочинку. Американці Луїза (Маккензі Девіс) та Бен (Скут Макнейрі) разом із донькою їдуть у гості до нових приятелів. Британська пара Педді (Джеймс Макевой) та Сіара (Ешлінг Франчозі) радо зустрічають їх у своєму заміському будиночку. Спершу ця зустріч схожа на типові дружні посиденьки. Та з кожною хвилиною атмосфера стає дедалі напруженішою. Зрештою, гості розуміють, що їм варто негайно забиратись геть, а втім, чи зможуть вони втекти неушкодженими.

Що подивитись у кіно. Три новинки тижня
Кадр з фільму "Не говори зі злом"

Кастинг

Луїзу Далтон зіграла Маккензі Девіс, відома за роллю Кемерон Гау в телесеріалі "Зупинись і гори" та Ґрейс у фільмі "Термінатор: Фатум".

Що подивитись у кіно. Три новинки тижня
Кадр з фільму "Не говори зі злом"

Головного антагоніста Педді зіграв Джеймс Макевой – актор зі стажем у фільмах жахів, відомий за роллю Чарльза Ксав’єра у кіновсесвіті Marvel та Кевіна у фільмах "Спліт" та "Скло". Його кохану Сіару – Ешлінг Франчозі, глядачі можуть впізнати за роллю Ліанни Старк у серіалі "Гра Престолів".

Рімейк картини дворічної давнини

"Не говори зі злом" – рімейк оригінальної данської стрічки 2022 року. Завдяки професійній грі Джеймса Макевоя, гарним пейзажам та новим сюжетним поворотам вийшла цілком інакша історія.

Що подивитись у кіно. Три новинки тижня
Кадр з фільму "Не говори зі злом"

Загальні враження

Ще з трейлерів глядача готують до того, що атмосфера фільму буде дуже і дуже напруженою. Утім, насправді майже до самого фіналу справжніх жахів зовсім не буде. Безсумнівно, усю напружену інтригу стрічки тримає на собі герой Джеймса Макевоя, а втім, для саспенсу фільм не дотягнув. І на відміну від данського оригіналу, режисери не втримались від цілковито голлівудської розв'язки.