Зміст:
  1. ТНМК – ВАТРА black
  2. Figurat – Vse Odno
  3. Leleka i Paporot – Реальність недійсна
  4. аппекс – СНТТК
  5. lowcost49 – Euphorie
  6. delayed minds – You were also a dandelion
  7. Plaisir Doutex – mitsubishi eclipse

Минув другий місяць літа. Вийшло чимало атмосферних повноформатників, які стали чудовим музичним супроводом. LIGA.Life ділиться 7 альбомами, з якими варто ознайомитись.

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

ТНМК – ВАТРА black

Жанр релізу: хіп-хоп, репкор.
Дата релізу: 26.08.2024.

Довгоочікуваний сиквел до ВАТРА red, який мав вийти ще у 2022 році. ВАТРА black залишив ту саму концепцію, що й перша частина – рівний поділ треків на пісні та скіти.

Альбом майже залишився незмінним: відчувається параноя та побоювання під час ковідного періоду. До інтерлюдій у повноформатнику залучили чимало відомих людей, зокрема Василя Байдака, Сергія Притулу, Сергія Жадана й Антона Тимошенка.

Figurat – Vse Odno

Жанр релізу: інді-поп.
Дата релізу: 05.07.2024.

Проєкт Дмитра Алєксєєнка Figurat дебютнув ще у 2020 році синглом Persha. А згодом виконавець нагадував про себе непостійними релізами. Лише у 2024 році відбулася активізація та вихід першої серйозної роботи – альбому Vse Odno.

Дебютний повноформатник київського продюсера пропонує зануритися у глибокий неосоул з мінімалістичними бітами й сімома особистими історіями, які порушують важливе питання: прийняти себе нинішнього чи кардинально змінитися?

Leleka i Paporot – Реальність недійсна

Жанр релізу: психоделічна музика, синті-поп, фанк, трип-хоп.
Дата релізу: 26.07.2024.

Гурт Leleka i Paporot заявив про себе легким і психоделічним треком "Реальність недійсна", прикувавши до себе увагу слухачів.

Однойменний мініальбом "Реальність недійсна" пропонує пʼять жанрово різних композицій, поєднаних між собою оспівуванням природи, містицизму, людських почуттів та ірраціональностей.

Протягом прослуховування слухача кидатиме з психоделічного фолку до інді-попу, синті-попу, фанку та навіть трип-хопу. Такий нетиповий підхід розкриває широту стилю гурту та його бажання експериментувати.

аппекс – СНТТК

Жанр релізу: хаус, техно, синтвейв, електроніка.
Дата релізу: 26.07.2024.

Новий альбом аппекса "СНТТК" – навколокосмічна подорож кораблем, що оповитий оптоволоконними дротами.

Створений у співавторстві зі звукоінженером Віталієм Заобрієвим, повноформатник отримав мішанину з хаусу, техно, синтвейву й іншої електронної музики.

Такий незвичний експеримент зі звучанням надає роботі особливого кіберпанкового стилю, який аппекс поєднав із хіп-хопом.

lowcost49 – Euphorie

Жанр релізу: електроніка.
Дата релізу: 26.07.2024.

Дует із Черкас lowcost49 вирішив поекспериментувати й видати другий повноформатник двома мовами – українською та німецькою. Водночас це і перший крок до розширення своєї авдиторії, адже кожне мовлення має особливу інтонацію. Це можна відчути, порівнявши дві версії альбому.

Для проєкту електронна музика є притаманним вектором жанру, який має ще чимало ідей для експериментів. Під час створення альбому дует надихався творчістю гуртів brutalismus та Crystal Castles, звучання яких відчутне в Euphorie.

delayed minds – You were also a dandelion

Жанр релізу: шуґейз, лоуйфай, построк.
Дата релізу: 26.07.2024.

Соло-проєкт delayed minds навесні дебютнув мініальбомом in a search near the stars. За невеличкий проміжок часу відбувся реліз першого дебютного альбому, що увібрав у себе попередні пісні й розкрив ще більше історію.

Альбом You were also a dandelion пропонує слухачу вирушити у дивну містину – подорож кульбабовим полем. Перший шар релізу має теплі й повітряні нотки шуґейзу, що доповнені мрійливими текстами.

З кожним наступним треком думки ліричного героя змінюються, як і інструментальний супровід. Завершується повноформатник построковими мотивами з елементами емо.

Plaisir Doutex – mitsubishi eclipse

Жанр релізу: ембієнт.
Дата релізу: 26.07.2024.

Київський виконавець Plaisir Douteux випустив третій альбом у жанрі ембієнт, який можна увімкнути собі як фон під час відпочинку. Кожна пісня настільки хаотично пофрагментована, що візитівковий однойменний трек триває майже 17 хв, а деякі композиції – до 2 хв.