Зміст:
  1. Максим Тощо, Тощо – Знову майбутнє ✿
  2. vioria – ти її любиш
  3. ДК Енергетик – Ластівка
  4. The Artistic Rats, Eugene Tymchyk – Звалище
  5. lowcost49 – Euphorie
  6. Vasylysa – Страх/ сором
  7. туди-сюди і смерть – Я знаю чому ти плачеш

Останній тиждень липня приніс багато синглів, які анонсували або продовжують знайомити із майбутніми альбомами.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

LIGA.Life розповідає про сингл-присвяту усім трудоголікам від ДК Енергетик, пісню про нещире кохання від vioria та глітч-поп про майбутнє від Максима Тощо.

Максим Тощо, Тощо – Знову майбутнє ✿

Жанр релізу: глітч-поп, поп.
Дата релізу: 26.07.2024.

Максим Тощо вирішив переформатувати свій однойменний проєкт на новий етап сольної творчості. З переходом відбувся реліз першого синглу та анонс дебютного альбому "Косметика", що вийде вже 20 вересня.

Сингл "Знову майбутнє ✿" – глітч-попова ностальгія за теперішнім. Автор під спотворені звуки та порізані вокальні парти з нешаблонними ритмами закликає слухача дивитися вперед, не оглядаючись назад. Адже другого майбутнього не буде.

vioria – ти її любиш

Жанр релізу: поп-рок.
Дата релізу: 26.07.2024.

vioria продовжує рухатися до релізу майбутнього студійного альбому. Тож поділилася другим синглом з повноформатника, який розвиває творчість виконавиці у жанрі кіті-рок.

"Ти її любиш" оповідає про віддану любов до хлопця, який не цінує почуття та заглядається на інших дівчат. Однак лірична героїня готова завжди пробачити йому, навіть коли потрібно рухатися далі.

ДК Енергетик – Ластівка

Жанр релізу: пост-панк, альтернативний рок.
Дата релізу: 26.07.2024.

Пост-панк гурт "ДК Енергетик" продовжує знайомити слухача із концептом майбутнього третього альбому. До цього проєкт видав пісню "40" з нетиповим поглядом на смерть ліричного героя.

"Ластівка" присвячена усім, хто "одружений" зі своєю роботою та став одним цілим з машиною. Також поміж тексту можна помітити алегорію на довготривале подружнє життя, що таємно прихована за головною паралеллю.

The Artistic Rats, Eugene Tymchyk – Звалище

Жанр релізу: хіп-хоп, еморок, рок.
Дата релізу: 26.07.2024.

Тернопільський квартер The Artistic Rats вже за крок від релізу повноформатного альбому "Тиша". Щоб нагадати ще раз про себе, гурт презентує спільну пісню з Євгеном Тимчиком із гурту The Nietzsche та Septa.

Нова пісня "Звалище" досліджує тему накопичення зайвого, що приводить до екзистенційних пасток та блокує рух далі. Суміш хіп-хопу та емомотивів з роковим звучанням дає пісні особливої атмосфери, коли боротьба з власними страхами ще триває, але у думках ти вже здався.

lowcost49 – Euphorie

Жанр релізу: електроніка.
Дата релізу: 26.07.2024.

Черкаський дует lowcost49 вирішив видати експериментальний альбом, що абсорбував німецько-нідерландський звук та думки й емоції української молоді.

Альбом має дві версії: україно- та німецькомовну. Такий підхід дає змогу слухачам поглянути на гурт з дещо іншої сторони, а ще знайомить поціновувачів електронної музик з дуетом lowcost49 без мовного бар’єра.

Vasylysa – Страх/ сором

Жанр релізу: фолк музика, драменбейс.
Дата релізу: 26.07.2024.

Виконавиця Vasylysa вже дебютнула синглом "Тичина", який переосмислює класику шкільної літератури, зважаючи на події сьогодення. Проте другий реліз виконавиці вийшов кардинально інакшим як жанрово, так і текстово.

Подвійний сингл "Страх/ сором" відправляє у цікаву подорож, яка розпочинається з кошмарів туманних образів війни під супроводом бандури. А вже з початком пісні "Сором" акустична музика трансформується у драменбейс про колишнього друга.

туди-сюди і смерть – Я знаю чому ти плачеш

Жанр релізу: панк, інді-рок.
Дата релізу: 22.07.2024.

Виконавець "туди-сюди і смерть" дебютнув треками "Погляди" та "Туди-сюди і смерть". Цього тижня артист видав перший сингл зі свого майбутнього мініальбому "Крук", що матиме концептуальну історію.

Пісня "Я знаю чому ти плачеш" є зачином до історії та оповість про зустріч ліричного героя із круком, який пропонує йому віддати себе під його контроль.

Птах неначе приховує свої мотиви, проте готовий допомогти хлопцю, якому морально важко адаптуватися до нових реалій життя. Жанрово пісня є сумішшю панку та інді-року, що створює відчуття хибного комфорту, який собі створив ліричний герой.