Зміст:
  1. O.Torvald – Втома
  2. Blooms Corda – Даня у клітці зі спогадами
  3. Within Temptation, Alex Yarmak – A Fool’s Parade
  4. Small Depo – Терпіння
  5. éllia — Вічність
  6. MIRABLVCK – Нарешті
  7. Микола Серпень – Їхати
  8. RIDNI – ДЖАЗ

Перший тиждень квітня приніс понад 300 пісень. Чимало вийшло альбомів, що були анонсовані у кінці березня. Сьогодні поговоримо про альбом від O.Torvald, анонс нового експериментального альбому Blooms Corda та спільного треку від Within Temptation та Alex Yarmak.

O.Torvald – Втома

Жанр релізу: рок.

Дата релізу: 04.04.2024.

Після анонсу пісні "Я повернусь" київський гурт O.Torvald оголосив про завершення свого існування. Проте після резонансу слухачів, проєкт продовжує творити. Альбом "Втома" є одним із релізів, що був записаний у заміському будинку подалі від усіх.

Робота гурту не має чітких жанрових форм: тут присутній різностильний рок, що передає власне бачення команди. Однією із провідних тем альбому є посттравматичний синдром, його наслідки та лікування.

Blooms Corda – Даня у клітці зі спогадами

Жанр релізу: електроніка, інді-електроніка.

Дата релізу: 05.04.2024.

З останнього релізу "Снігова сюїта no.2" минуло понад 3 місяці. І Blooms Corda повертаються назад із новим матеріалом – повноформатником "Дощ іде, але сонце світить", який вийде вже 19 квітня.

Пісня "Даня у клітці зі спогадами" у фантастичних тонах оповідає про різні ремінісценції, що лише ускладнюють наше життя та створюють зайві перешкоди. Сингл виконано у незвичному жанрі – електроніка, з додаванням гітарного соло та незвичним підходом до запису.

Within Temptation, Alex Yarmak – A Fool’s Parade

Жанр релізу: метал.

Дата релізу: 05.04.2024.

Одна з небагатьох колаборацій зі світовими гуртами, а у світі "метал" – чи не найперша. A Fool’s Parade оповідає про "хрестовий похід", який часто згадує країна-агресор як виправдання усім злочинам, що вчинила в Україні.

Пісня виконана у рідному для виконавців жанрі "метал". Для Alex Yarmak це дебютний вихід на світовий музичний простір. До цього український продюсер співпрацював із проєктами хейтспіч та BLIND8.

Small Depo – Терпіння

Жанр релізу: постпанк, альтернативний рок.

Дата релізу: 05.04.2024.

Мініальбом постпанк проєкту, що розпочинає новий етап творчості. "Терпіння" – чорно-біла депресивна історія про втечу з рідного краю, який в один день кардинально змінився. Ліричний герой не може прийняти свої страхи, тому змушений лише терпіти та чекати.

Для Small Depo це дебютний повноформатник українською за 10 років існування гурту. В альбомі також присутній спільний трек із виконавцем drimandr, який було анонсовано минулого тижня.

éllia — Вічність

Жанр релізу: емокор, емо-рок, постгардкор.

Дата релізу: 04.04.2024.

Емо-гурт éllia продовжує свою серію синглів та підігріває зацікавлення до себе все більше та більше. Нова пісня "Вічність" порушує питання дотримання обіцянок та довіри до інших людей загалом.

У своїй новій роботі гурт створив максимально ностальгічний звук, записавши його на аналогових пристроях. Як підсумок – емокорова пісня про почуття з попсовим приспівом, що розхитує до кінця.

MIRABLVCK – Нарешті

Жанр релізу: альтернативний рок.

Дата релізу: 05.04.2024.

MIRABLVCK – сайд-проєкт вокаліста гурту Burned Time Machine. Жанрово це альтернативний рок із речитативним вокалом та мелодійними рифами.

Ліричний герой пісні "Нарешті" усвідомлює та приймає розставання після довготривалих стосунків. І це зумовлено презирливим ставленням коханої. Тому згодом у монолозі ліричного героя виринає проста та чітка теза – цей процес був необхідним.

Микола Серпень – Їхати

Жанр релізу: електроніка.

Дата релізу: 05.04.2024.

Микола Серпень, другий електронний проєкт Тараса Каруна з дуету Karoon, продовжує записувати автентичні ностальгічні та іронічні пісні. Цього тижня відбулося поповнення синглом "Їхати", що присвячений усім мандрівникам та водіям різних транспортних засобів.

Зі слів виконавця, ця пісня є одою усім тим, хто перебуває у русі. Робота має автентичне електронне звучання, що нагадує сформований в іншому гурті стиль.

RIDNI – ДЖАЗ

Жанр релізу: джаз.

Дата релізу: 05.04.2024.

Натхненна джазовою музикою, однойменна пісня є другим релізом дівочого колективу. Тому для RIDNI цей реліз – експериментальний.

Головна мета цього синглу – змотивувати танцювати. Бо саме завдяки таким діям ми можемо себе відчувати справді живими.