Зміст:
  1. O.Torvald – Втома
  2. Blooms Corda – Даня у клітці зі спогадами
  3. Within Temptation, Alex Yarmak – A Fool’s Parade
  4. Small Depo – Терпіння
  5. éllia — Вічність
  6. MIRABLVCK – Нарешті
  7. Микола Серпень – Їхати
  8. RIDNI – ДЖАЗ

Перший тиждень квітня приніс понад 300 пісень. Чимало вийшло альбомів, що були анонсовані у кінці березня. Сьогодні поговоримо про альбом від O.Torvald, анонс нового експериментального альбому Blooms Corda та спільного треку від Within Temptation та Alex Yarmak.

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

O.Torvald – Втома

Жанр релізу: рок.

Дата релізу: 04.04.2024.

Після анонсу пісні "Я повернусь" київський гурт O.Torvald оголосив про завершення свого існування. Проте після резонансу слухачів, проєкт продовжує творити. Альбом "Втома" є одним із релізів, що був записаний у заміському будинку подалі від усіх.

Робота гурту не має чітких жанрових форм: тут присутній різностильний рок, що передає власне бачення команди. Однією із провідних тем альбому є посттравматичний синдром, його наслідки та лікування.

Blooms Corda – Даня у клітці зі спогадами

Жанр релізу: електроніка, інді-електроніка.

Дата релізу: 05.04.2024.

З останнього релізу "Снігова сюїта no.2" минуло понад 3 місяці. І Blooms Corda повертаються назад із новим матеріалом – повноформатником "Дощ іде, але сонце світить", який вийде вже 19 квітня.

Пісня "Даня у клітці зі спогадами" у фантастичних тонах оповідає про різні ремінісценції, що лише ускладнюють наше життя та створюють зайві перешкоди. Сингл виконано у незвичному жанрі – електроніка, з додаванням гітарного соло та незвичним підходом до запису.

Within Temptation, Alex Yarmak – A Fool’s Parade

Жанр релізу: метал.

Дата релізу: 05.04.2024.

Одна з небагатьох колаборацій зі світовими гуртами, а у світі "метал" – чи не найперша. A Fool’s Parade оповідає про "хрестовий похід", який часто згадує країна-агресор як виправдання усім злочинам, що вчинила в Україні.

Пісня виконана у рідному для виконавців жанрі "метал". Для Alex Yarmak це дебютний вихід на світовий музичний простір. До цього український продюсер співпрацював із проєктами хейтспіч та BLIND8.

Small Depo – Терпіння

Жанр релізу: постпанк, альтернативний рок.

Дата релізу: 05.04.2024.

Мініальбом постпанк проєкту, що розпочинає новий етап творчості. "Терпіння" – чорно-біла депресивна історія про втечу з рідного краю, який в один день кардинально змінився. Ліричний герой не може прийняти свої страхи, тому змушений лише терпіти та чекати.

Для Small Depo це дебютний повноформатник українською за 10 років існування гурту. В альбомі також присутній спільний трек із виконавцем drimandr, який було анонсовано минулого тижня.

éllia — Вічність

Жанр релізу: емокор, емо-рок, постгардкор.

Дата релізу: 04.04.2024.

Емо-гурт éllia продовжує свою серію синглів та підігріває зацікавлення до себе все більше та більше. Нова пісня "Вічність" порушує питання дотримання обіцянок та довіри до інших людей загалом.

У своїй новій роботі гурт створив максимально ностальгічний звук, записавши його на аналогових пристроях. Як підсумок – емокорова пісня про почуття з попсовим приспівом, що розхитує до кінця.

MIRABLVCK – Нарешті

Жанр релізу: альтернативний рок.

Дата релізу: 05.04.2024.

MIRABLVCK – сайд-проєкт вокаліста гурту Burned Time Machine. Жанрово це альтернативний рок із речитативним вокалом та мелодійними рифами.

Ліричний герой пісні "Нарешті" усвідомлює та приймає розставання після довготривалих стосунків. І це зумовлено презирливим ставленням коханої. Тому згодом у монолозі ліричного героя виринає проста та чітка теза – цей процес був необхідним.

Микола Серпень – Їхати

Жанр релізу: електроніка.

Дата релізу: 05.04.2024.

Микола Серпень, другий електронний проєкт Тараса Каруна з дуету Karoon, продовжує записувати автентичні ностальгічні та іронічні пісні. Цього тижня відбулося поповнення синглом "Їхати", що присвячений усім мандрівникам та водіям різних транспортних засобів.

Зі слів виконавця, ця пісня є одою усім тим, хто перебуває у русі. Робота має автентичне електронне звучання, що нагадує сформований в іншому гурті стиль.

RIDNI – ДЖАЗ

Жанр релізу: джаз.

Дата релізу: 05.04.2024.

Натхненна джазовою музикою, однойменна пісня є другим релізом дівочого колективу. Тому для RIDNI цей реліз – експериментальний.

Головна мета цього синглу – змотивувати танцювати. Бо саме завдяки таким діям ми можемо себе відчувати справді живими.