Зміст:
  1. BoxingScene: "Усик відрізняється від інших бійців"
  2. Sky Sports: "Швидкість і рух Усика зачаровували"
  3. The Sun: "В Усика не закінчувалося пальне"
  4. BBC Sport: "Джошуа не мав чим відповідати Усику"
  5. Daily Mail: "Джошуа був звичайним і обмеженим"
  6. The Guardian: "Українець продемонстрував стійкість і силу"

Олександр Усик рішенням суддів переміг британця Ентоні Джошуа і став чемпіоном світу за версіями WBA, WBO, IBF і IBO.

Щоправда, до бою фаворитом у цій зустрічі був саме британський боксер. 

Перемога Усика приємно здивувала не лише українських вболівальників, але й прихильників та експертів боксу і Великої Британії.

Ось що про чемпіонський бій пишуть в іноземних ЗМІ.

BoxingScene: "Усик відрізняється від інших бійців"

"Найбільше, що вражає у виступі Усика, а також прогнозує потенційно тривале панування у цій вазі – він не використовував типову стратегію "боксер, який менше", тобто менше рухатися, менше бити. Навпаки. Усик довірився своїй здатності уникати та протистояти, він залишався в діапазоні своїх "прострілів" і зміг боротися з "більшим" Джошуа", – пише портал BoxingScene.

"Усик – інший боєць", "не закінчувалося пальне" – іноземні ЗМІ про бій Усика та Джошуа
Для Усика це був третій бій у важкій вазі, він уперше боксував за титул чемпіона світу.

Підписуйтесь на LIGA.Life в Facebook: тільки корисна інформація для українських родин

Sky Sports: "Швидкість і рух Усика зачаровували"

Кореспондент Sky Sports Джеймс Ділгенн в огляді неодноразово захоплювався силою та швидкістю українського боксера.

"Джошуа був змушений відчайдушно "виживати" на канатах. Коли під час сильного натиску Усика пролунав гонг, британець встояв на ногах, але цього було недостатньо, щоб врятувати своє друге правління як чемпіона світу", – написав Ділгенн.

The Sun: "В Усика не закінчувалося пальне"

The Sun зазначив, що Джошуа втратив можливість провести супербій проти Тайсона Ф'юрі, на кону якого могло бути 500 млн фунтів. 

"На відміну від більшості заправок в Лондоні, в Усика в цей вечір не закінчувалося пальне. Він змусив Джошуа закінчити бій притиснутим біля канатів. Українець домігся цього, маючи незаперечну перевагу в суддівських картках", – пише видання.

BBC Sport: "Джошуа не мав чим відповідати Усику"

У виданні BBC Sport не впевнені, що Джошуа створить чудо і зможе взяти реванш у другому бої з Усиком, як це було 2019 року в зустрічі проти Енді Руїса. 

Журналісти вважають, що після поразки українцю думка, що Джошуа – один із найсильніших суперваговиків, зведена до руїн.

"Тепер на рахунку Джошуа дві поразки – і в обох випадках над британцем домінував боксер, який був меншим за габаритами. Усик не знайшов удар, що нокаутує, проте розкрив слабкості Джошуа та обмеженість його атакувального арсеналу. Джошуа не мав чим відповідати Усику. Він не намагався "знущатися" з Усика чи втомлювати його. Це був дивний, майже нещасний виступ Джошуа, який залишив свій спадок як одного з найкращих суперваговиків у руїнах", – пишуть в BBC Sport.

"Усик – інший боєць", "не закінчувалося пальне" – іноземні ЗМІ про бій Усика та Джошуа
За час своєї восьмирічної професійної кар’єри Усик не зазнав жодної поразки.

Daily Mail: "Джошуа був звичайним і обмеженим"

Оглядач Daily Mail Олівер Холт вважає, що британський боксер просто не знав, що робити з українцем. А також додає: найімовірніше, Усику не вистачило сил, щоб нокаутувати суперника. Попри це, і такого бою вистачило, щоб "зірка короля" згасла.

"Усик виглядав наче з іншої ліги. Він змусив Джошуа бути звичайним і обмеженим. Через нього Джошуа виглядав саме так, як про нього говорили його недоброзичливці: "Великий панчер без вродженого таланту", – пише видання Daily Mail.

The Guardian: "Українець продемонстрував стійкість і силу"

Спортивний оглядач The Guardian Сачин Накрані пише про атмосферу, що панувала на стадіоні під час бою.

Згадує, що за часи пандемії вболівальники відвикли бачити наживо бокс, а під час цього бою журналісти нарешті видихнули, бо раніше через напівпусті трибуни чули "кожен удар, кожен біль боксерів". Бій Усика та Джошуа зібрав 68 000 людей і це найбільший показник на британському боксі з часів початку пандемії.

"Гучність наростала і спадала під час самої сутички, що закінчилася одностайною перемогою Усика за очками. Українець продемонстрував неймовірні рух, стійкість і силу, щоб відібрати у Джошуа титули в суперважкій вазі та завдати йому другої поразки в кар'єрі", – пише Накрані. 

"Усик – інший боєць", "не закінчувалося пальне" – іноземні ЗМІ про бій Усика та Джошуа
Усику бракує лише одного пояса, щоб стати абсолютним чемпіоном світу (найкращим на планеті за версією WBC є британець Тайсон Ф'юрі).