5 перемог українських спортсменів за один день – дайджест
Збірна України з футболу святкує перемогу на Євро-2020

Історична перемога збірної України з футболу

Збірна України перемогла команду Північної Македонії з рахунком 2-1.

Голи за Україну забили в першому таймі нападники Андрій Ярмоленко (29-а хвилина) і Роман Яремчук (34-а хвилина).

Гол у відповідь забив на 57-й хвилині македонський півзахисник Езджан Аліоський. 

  • Це перша перемога українців на чемпіонатах Європи за 9 років. Востаннє українці виграли в "Євро-2012" у матчі проти Швеції. 
  • Україна зупинила програшну серію з 6 ігор. До цього матчу "синьо-жовті"  програли 2 матчі у 2012 році, три матчі у 2016 році, а також один вже на цьому чемпіонаті Європи. 
  • Андрій Ярмоленко та Роман Яремчук стали першим дуетом в історії, який забив по одному м'ячу в кожному матчі з двох стартових ігор.
5 перемог українських спортсменів за один день – дайджест
Вперше за 9 років на чемпіонаті Європи Україна виборола перемогу

Вольова перемога українських футзалісток

Жіноча збірна України з футзалу оформила другу перемогу поспіль у товариських матчах з Польщею. Хоча починалося все надто драматично для "синьо-жовтих".

На 4 хвилині рахунок відкрила польська гравчиня Книсак, а вже через 7 хвилин Влодарчик подвоїла перевагу збірної Польщі.

Українська команда оговталася швидко – Анна Шульга потужним ударом зі штрафного змогла відіграти одного м'яча.

Проте раділи "синьо-жовті" недовго, адже Книсак вдруге розписалася у воротах українок.

Переломити хід гри вдалося Юліії Ворсюк, яка за 1 хвилину забила два голи та зрівняла рахунок. На перерву команди йшли з 3:3 на табло.

Другий тайм збірна Польщі почала активно і дуже швидко вирвалася вперед. За дві хвилини українки наздогнали суперниць, а головну крапку в матчі поставила Анна Шульга – 5:4.

Це вже друга перемога українок над збірної Польщі. Перша товариська зустріч завершилася із рахунком 4:2. Голами відзначились Шульга, Гриценко та дубль оформила Дубицька.

Чергові нагороди у боротьбі

У болгарському триває чемпіонат Європи з боротьби серед кадетів.

За один день українки вибороли 4 нагороди.

Марія Єфремова стала чемпіонкою Європи у ваговій категорії до 49 кг. У фіналі українка без проблем подолала представницю Туреччини Севім Акбас (10:2).

Дар'я Константинова, яка виступає у ваговій категорії до 65 кг, поступилася Еніко Елекеш з Угорщини та стала срібною призеркою.

А Єлизавета Кулаковська (до 43 кг) та Юлія Пахнюк (до 57 кг) стали бронзовими призерками.

Чоловіча збірна з пляжного футболу тріумфує в Європі

У матчі відкритті Євроліги з пляжного футболу Україна на останніх секундах вирвала перемогу у команди Німеччини.

Чоловіча збірна України дуже активно розпочала гру і протягом стартових хвилин вирвалася вперед: Олег Зборовський головою переправив м’яч у ворота німців, 1:0.

Проте до кінця другої дванадцятихвилинки німецька команда зрівняла рахунок.  

За дві з половиною хвилини до завершення основного часу гравець німецької збірної Корнер, хоча в оточенні трьох українців, але пробив у дев’ятку "синьо-жовтих" воріт.

Але Андрій Пашко виграти суперникам не дав, влучним ударом у ворота він перевів гру до екстра-тайму.

А там за двадцять секунд до серії пенальті все той же Андрій Пашко ударом зі штрафного влучив у нижній правий кут Мюллінга. 3:2. Україна виграє.

А ось жіноча збірна України почала свій єврошлях з поразку. "Синьо-жовті" не впоралися з першою командою світового рейтингу – Іспанією. Гра завершилася із рахунком 2:4.

Кіченок пробилася до наступного етапу

Українка Людмила Кіченок та японка Макото Ніномія у чвертьфіналі турніру в Бірмінгемі переграли французько-американський тандем Еліксан Лешемья та Інгрід Ніл – 6:1, 6:3.

За 1 годину та 2 хвилини Кіченок та Ніномія виконали по два брейка у кожній із партій та захистили всі гейми на своїй подачі.

Наступними суперницями українсько-японського тандему стануть тенісистки з Чехії – Марі Боузкова та Луція Градецька.

У червні Кіченок та Макото стали чемпіонками парного турніру в Ноттінгемі. Для українки цей трофей став першим з 2019 року.

Більше спорту та корисних порад – у нашому Телеграм каналі Бути здоровим – просто.