Британська академія телебачення і кіномистецтва оголосила переможців щорічної кінопремії BAFTA. Найбільше нагород забрав фільм про Першу світову війну "На західному фронті без змін", отримавши сім нагород з чотирнадцяти.

Це перемоги в категоріях "Найкращий фільм", "Найкращий фільм іноземною мовою", "Найкращий режисер", "Найкращий адаптований сценарій", "Найкраща операторська робота", "Найкраща музика до фільму" й "Найкращий звук".

Кадр з фільму 'На Західному фронті без змін'
Кадр з фільму 'На Західному фронті без змін'

Тим часом фільм "Банші Інішеріна" з Коліном Фарреллом отримав друге місце за кількістю нагород. Стрічка перемогла у номінаціях: "Найкращий оригінальний сценарій", "Найкращий британський фільм", а також "Найкраща чоловіча роль другого плану" та "Найкраща жіноча роль другого плану"(Керрі Кондон і Баррі Кеоган).

Кадр з фільму 'Банші Інішеріна'
Кадр з фільму 'Банші Інішеріна'

Найкращі акторські нагороди вечора отримали Кейт Бланшетт і Остін Батлер за ролі у фільмах "Тар" і "Елвіс". Стрічка"Елвіс" отримала також нагороду за найкращий дизайн костюмів, кастинг і мейк-ап.

У номінації "Найкращий документальний фільм" перемогу здобула стрічка "Навальний" канадського режисера Деніела Роера про російського опозиціонера Олексія Навального.

Стрічка "Аватар: шлях Води" Джеймса Кемерона перемогла в номінації "Найкращі спецефекти".

Найкращим анімаційним фільмом став "Піноккіо Ґільєрмо дель Торо".

У номінації "Найкращий монтаж" нагороду отримала стрічка "Все завжди й водночас" Дена Квана і Деніела Шайнерта.

Фільм "Вавилон" Демієна Шазелла став найкращим у номінації Production Design.

Переможців оголосили в Королівському фестивальному залі Southbank Centre, на заході також були присутні герцоги принц Вільям та Кейт Міддлтон.