"Людина-слон" Девіда Лінча виходить в український прокат
кадр з фільму 'Людина-слон'

Незалежний дистриб’ютор кіно про музику та культуру KyivMusicFilm випустить в український прокат відреставровану версію фільму Девіда Лінча "Людина-слон" 1980 року.

"Людина-слон" — це другий фільм режисера Девіда Лінча, у якому він перевертає звичне уявлення про потворне та страшне. В основі сюжету — правдива історія Джона Мерріка, який від народження мав деформоване тіло, через що його цькували й прозвали Людиною-слоном.

Події фільму розгортаються у Вікторіанському Лондоні, кінець XIX століття. На той час були популярними різноманітні фрик-шоу, де людей з особливостями розвитку виставляли напоказ, щоб розважити публіку. На одному з таких ярмарків хірург Королівського госпіталю (Ентоні Гопкінс) звертає увагу на Людину-слона (Джон Герт) і згодом викупає його з циркового рабства. З часом лікар починає розуміти, що за моторошною маскою криється людина, яка вміє розмовляти, читати та може процитувати напам’ять уривки з Біблії.

Стрічка була номінована на "Оскар" у 8 категоріях, включно з "Найкращою режисурою", "Найкращим актором" (Джон Герт) та "Найкращим фільмом".

Крім того, завдяки фільму "Людина-слон" Американська кіноакадемія додала нову номінацію на "Оскарі" — "Найкращий грим". Її почали вручати з 1982 року, тому стрічка її так і не отримала.

Подивитися фільм "Людина-слон" можна буде з 4 травня в кінотеатрах Києва, Львова та інших міст — з розкладом можна ознайомитись на сайті.