Despacito вже не найпопулярніше відео на YouTube. Його обігнала дитяча пісенька

Найпопулярнішим роликом YouTube стала дитяча пісенька з танцем Baby Shark.

Ролик випередив рекордсмена – кліп на пісню Despacito пуерторіканських виконавців Луїса Фонса і Дедді Янкі. Їх ролик став найпопулярнішим ще в квітні 2018 року.

Станом на 3 листопада 2020 року, Baby Shark Dance має 7 050 651 730 переглядів, тоді як Despacito – 7 039 795 225.

Baby Shark – це танцювальна пісня про сімейку акул. Хто автор пісні Baby Shark – невідомо. Згідно з однією з теорій, яку наводить BBC News, вперше пісня стала популярною в дитячих таборах в США після того, як в 1975 році на екрани вийшов фільм "Щелепи" Стівена Спілберга. Існує багато версій пісні різними мовами, проте жодна з них не отримала такої популярності, як версія корейського навчального проєкту Pinkfong у виконанні тоді ще 10-річної корейсько-американської співачки Гоуп Сегойн. Також пісню можна почути в різних американських серіалах. Наприклад, у Сімпсонах, коли ті всією сім'єю їдуть в машині на відпочинок, діти пісенькою доводять до сказу Гомера.

І не тільки в серіалах. У жовтні 2020 року у в'язниці США двоє наглядачів та начальник катували засуджених – їх змушували слухати стоячи одну і ту ж дитячу пісню. І так, це була Baby Shark.

Ролик завантажили на YouTube 25 листопада 2015 року. Йому знадобилося менше, ніж п'ять років, щоб стати найпопулярнішим відео ресурсу.