Джамала випустила новий альбом QIRIM з симфонічним оркестром
Фото: Jamala/Instagram

Українська співачка кримськотатарського походження Джамала презентувала новий альбом QIRIM ("Крим"). Це збірка з 14 традиційних кримськотатарських пісень, кожна з яких була віднайдена виконавицею в різних куточках півострова.

Над альбомом Джамала працювала разом з композитором-аранжувальником Артемом Рощенком та саунд-продюсером Сергієм Круценком. До роботи також було запрошено понад 80 народних музикантів та музикантів симфонічного оркестру.

За словами Джамали, новий альбом проводить стежками українського Криму і розповідає традиційні сюжети, раніше невідомі чи забуті.

Альбом був на етапі зведення, коли почалося повномасштабне вторгнення РФ. Роботу над платівкою завершували вже після 24 лютого 2022-го.

З історією кожної пісні, а також оригінальним текстом та його перекладом можна ознайомитись на інтерактивному сайті, присвяченому QIRIM.

Сьогодні, 5 травня, Джамала презентує альбом QIRIM у Національній опері України у Києві. А вже 11 травня співачка представить новий матеріал у Ліверпулі спільно з BBC Philharmonic Orchestra. Живий виступ відбудеться в рамках фестивалю Eurofestival до Євробачення-2023.