Відомо, хто з українських зірок вестиме Євробачення-2023 у Ліверпулі
Фото: Суспільне

Організатори Євробачення оголосили ведучих та коментаторів цьогорічного шоу. Ними стали українці Юлія Саніна і Тімур Мірошниченко, а також британці Ханна Веддінгхем, Аліша Діксон, Грем Нортон, Мел Ґедройць, Райлан, Скотт Міллз, Сем Квек та Клер Суїні.

Фронтвумен гурту The Hardkiss Юлія Саніна стане однією з чотирьох ведучих гранд-фіналу Євробачення-2023, що відбудеться на арені Liverpool 13 травня. Її партнерами стали ведучий Грем Нортон, британська актриса та виконавиця Ханна Веддінгхем і співачка Аліша Діксон.

Юлія Саніна також вестиме два півфінали цьогорічного Євробачення. Українська співачка доєднається до британок Ханни Веддінгхем та Аліші Діксон.

Тімур Мірошниченко буде кореспондентом цьогорічного шоу в Ліверпулі. Він з'являтиметься у відеовставках під час прямих ефірів, а також мовитиме прямо з епіцентру подій – української коментаторської кабіни на арені Liverpool.

До того ж Мірошниченко разом зі своїм ліверпульським колегою Семом Квеком стануть ведучими прямої трансляції урочистої церемонії відкриття Євробачення-2023 на офіційному YouTube-каналі пісенного конкурсу.

Британськими коментаторами фіналу Євробачення-2023 в Ліверпулі по черзі будуть Грем Нортон, а також акторка й комікеса Мел Ґедройць. В той час як коментаторами перших в історії прямих трансляцій півфіналів конкурсу Євробачення на BBC One та BBC iPlayer стануть радіодіджеї Скотт Міллз і Райлан. Трансляцію на BBC Radio Merseyside вестиме спеціальна команда коментаторів, включно з Клер Суїні.