Презентовано логотип Євробачення-2023: він у кольорах України та Британії
Фото: eurovision.tv

Пісенний конкурс Євробачення у 2023 році відбуватиметься у Ліверпулі. Як повідомляється на офіційному сайті, на цьогорічному логотипі зобразили серця у національних кольорах України та Британії, які бʼються в унісон. Гаслом нового сезону конкурсу стало "Обʼєднані в музиці".

2022 року на пісенному конкурсі перемогли українці з гурту Kalush, але організатори вирішили не проводити подію на території України через небезпеку.

Офіційна церемонія передачі конкурсу відбудеться вже сьогодні, 31 січня, о 21:00 за київським часом у Залі Святого Георгія у Ліверпулі.

Подивитися церемонію онлайн можна буде на офіційному каналі Євробачення.

Також сьогодні проведуть жеребкування серед країн, після якого стане відомо, як розподіляться виступи між двома півфіналами. Велика Британія, Франція, Іспанія, Німеччина, Італія та Україна участь у жеребкуванні не беруть, бо автоматично потрапляють у фінал конкурсу.

Україну на цьогорічному конкурсі представить дует TVORCHI, гурт з Тернополя, заснований 2018 року саунд-продюсером Андрієм Гуцуляком та вокалістом Джеффрі Кенні. TVORCHI випустили чотири студійні альбоми.