Пригодницький фільм "Сторожова застава" у вільному доступі. Де його можна глянути

Український пригодницький фільм-фентезі "Сторожова застава" виклали у вільний доступ.

Тепер глядачі можуть подивитися стрічку, тривалістю майже дві години, в хорошій якості на ютуб-каналі Держкіно України, пише cinema.in.ua.

Довідково: "Сторожова застава" – фільм 2017 року, знятий Юрієм Ковальовим за мотивами однойменного роману Володимира Рутківського. Головні ролі виконали: Даниїл Каменський, Єва Кошева, Роман Луцький, Олег Волощенко, Олександр Комаров, Георгій Дерев’янський, Слава Красовська, Наталія Сумська, Єржан Нуримбет, Єрболат Тогузаков, Іван Денисенко.

Зйомки фільму проводили в Карпатах на скелі Олекси Довбуша, на Житомирщині у Коростишівському кар’єрі та Тетерівському коші, на Київщині у місті Буча, на болотах та Лисій горі у Києві. Масштабні декорації самої Сторожової застави збудували на київській Троєщині.

Читайте також: "Пік страху". Дивіться трейлер українського хорору, який придбав Голівуд

Пісні для саундтреку фільму виконав Фагот з гурту "ТНМК" – пісню "Мантра", а акапельний гурт "Пікардійська терція" виконав пісню "Наша земля".

Фільм створено компанією "Кінороб" (Film.UA Group). Проєкт картини став переможцем п’ятого пітчингу Держкіно у 2013 році. Загальний бюджет стрічки становить 39,2 млн грн, з них 17,9 млн грн – державна фінансова підтримка.

Стрічка також стала переможцем п’ятого фестивалю мистецтва кіно для дітей та підлітків "Чілдрен Кінофест".