Дивіться трейлер фільму “Air”, який розповідає про знакову угоду між Nike та Джорданом
Кадр з фільму Air

З 6 квітня в українських кінотеатрах вийде стрічка Air, що розповість про зародження довгорічної співпраці між Nike та баскетболістом Майклом Джорданом.

Air став першим проєктом продюсерської компанії Artists Equity, яку Бен Аффлек та Метт Деймон запустили в листопаді 2022 року. Сам Аффлек грає в фільмі роль співзасновника Nike Філа Найта, а Деймон – спортивного маркетолога компанії Сонні Ваккаро.

Дія фільму розгортається у 1984 році, коли Nike хотів підписати контракт з молодим баскетболістом Майклом Джорданом. Стрічка розповість про те, яких зусиль для цього довелося докласти Ваккаро, адже на той момент бренд Nike вважався взуттям для бігу, "яке точно не носитимуть баскетболісти". Делоріс Джордан, мама баскетболіста, відіграє значну роль у підписанні контракту між Джорданом та Nike. Вважається, що ця угода назавжди змінила спортивний маркетинг.

Персонаж Джордан, якого зіграв актор Деміан Янг, не з’являється до фінальних сцен фільму – і навіть тоді його обличчя не буде показано, кадри будуть виключно його спини.

В інтерв’ю Аффлек сказав, що рішення залишити персонажа Джордана безликим у фільмі було зроблено через величезну впізнаваність справжнього Майкла Джордана.