Центр Дубно прикрасили ялинкою з кладовища. Міський голова запевняє, що її освятили

На Рівненщині, у Дубно, головну ялинку міста зрізали на кладовищі, бо дерево було аварійним. Міська влада каже, що це раціональний крок.

Про це повідомили у фейсбук-спільноті Типове Дубно, опублікувавши відео.

25-метрове дерево уже встановили на площі, навпроти будинку Дітей та молоді.

Міський голова Дубно Василь Антонюк каже, що дерево було аварійне, а таким чином місто ще й зекономило. А те, що ялинку взяли з кладовища – нестрашно, вважає очільник Дубно.

"І що, що її взяли на кладовищі? Яка різниця? Ми всі вийшли із землі і в землю підемо. Раніше ми завжди купували ялинку. Мінімум обходилася бюджету міста в 15 тисяч гривень. А тут безкоштовно і ще й дуже гарна, висотою 25 метрів. Крім того, вона становила загрозу для пам'ятників на кладовищі. Знаєте, якої шкоди цього року завдав сильний вітер і старі дерева? Потрощили 28 пам'ятників на кладовищі, що біля заводу гумо-технічних виробів. Довелося відновлювати. Отець Олег зі Свято-Покровського собору освятив її, так що нічого крамольного в тому, звідки вона, немає", – пояснив Антонюк.

У соцмережах цю ідею прийняли з цікавістю, дехто називає її навіть символічною та культовою.

Частина людей вважають, що не треба було робити святковим дерево, яке росло серед могил. А також запитують, на що підуть зекономлені гроші.

Читайте також: Які обмеження для різдвяних ярмарків і зимових курортів рекомендує ЦГЗ. Пояснив Кузін