ОП! И отдохнул. 10 советов комфортного и безопасного отдыха на природе в 2023 году

На правах реклами

Американська культура BBQ вже давно почувається в Україні, як вдома. Особливо, з квітня по жовтень. Коли тепла пора як ніколи надихає на сонячний настрій та лампові посиденьки з найріднішими. Бо хто ж не хоче відпочити у компанії друзів зі смачними стравами, приготовленими на мангалі?

Та щоб влаштувати ідеальне барбекю, замало лише бажання. Тож якщо ви вже пишете своїм friends щось на кшталт: "О котрій збираємось в суботу?" – слід звернути увагу ще на кілька важливих порад.

ОП! И отдохнул. 10 советов комфортного и безопасного отдыха на природе в 2023 году

Завчасно перевірте погоду.

Звісно, погодні несподіванки мають свою романтику. Та коли йдеться про дозвілля під відкритим небом, до цього краще підготуватися ретельно. Тоді літні зливи та буревії точно не зіпсують ваші плани.

Оберіть місце.

Мрієте про барбекю на задньому дворі заміського будинку чи у парку (в спеціально відведеному місці)? Або ж ви прагнете пригод і хотіли б вирушити подалі від цивілізації з наметами? Обирайте формат відпочинку, що вам найбільше до душі. Та про це теж варто подбати хоча б за тиждень до дня "Х". Адже є ймовірність, що не лише вам те чи інше місце до вподоби.

ОП! И отдохнул. 10 советов комфортного и безопасного отдыха на природе в 2023 году

Перетворіть звичайне BBQ на АПетитне.

Що для цього потрібно? Гомілки та крильця від Апетитної, які готуються легко та смакують незабутньо. Більше того, ви можете обрати м'ясо в будь-якому маринаді: гомілки "Делі" зі спецією карі чи в апельсиновому маринаді; крильця "Солодкий чилі" чи в гірчично-медовому маринаді. Здається, тоді навіть найвибагливіші поціновувачі м'ясних страв зможуть насолодитися смачним відпочинком.

Зберіть "своїх" людей.

Для того, аби чудово провести час – не завжди треба кликати троюрідну сестру з Італії чи сина маминої подруги, з якими востаннє бачились 20 років тому. Краще зібрати рідних вашому серцю людей. Бо саме з ними можна відпочити душею та зануритися з головою у свою зону комфорту. А хіба не цього ми прагнемо у такі моменти?

ОП! И отдохнул. 10 советов комфортного и безопасного отдыха на природе в 2023 году

Попіклуйтеся про безпеку та комфорт.

Аптечка з необхідними ліками, стерильним бинтом, турнікетом і медичними рукавицями вашого розміру – просто must have. Освіжіть свої знання з правил надання домедичної допомоги. Оскільки це справді може врятувати життя та здоров'я – вам і тим, хто вас оточує.

Дуже важливо дотримуватися правил місця, де ви відпочиваєте. Якщо з вами діти – особливо зважайте на їх безпеку. Також не нехтуйте антисептиком і засобами індивідуального засобу проти комах.

Запасіться водою.

У вас мусить бути достатній обсяг чистої та питної води. В такому разі ви зможете будь-якої миті і втамувати спрагу, і забезпечити собі стерильні умови (наскільки це можливо). Пам'ятаєте правила з дитинства про миття рук та овочів із фруктами? Вони зберігають свою актуальність й поза межами вашої оселі.

ОП! И отдохнул. 10 советов комфортного и безопасного отдыха на природе в 2023 году

Візьміть із собою ігри.

Поки АПетитні страви готуються на вогнищі, завжди можна розважити себе іграми.

Не уявляєте жодного дня без активного відпочинку? Прихопіть із собою бадмінтон або Twister. Більше полюбляєте інтелектуальні розваги? У нагоді стане Alias. А якщо у вашій компанії "міцні горішки", яким вистачає посидючості та зосередженості – UNO й Jenga до ваших послуг!

ОП! И отдохнул. 10 советов комфортного и безопасного отдыха на природе в 2023 году

Закарбуйте спогади.

У вас є професійний фотоапарат чи лише камера власного смартфона – насправді не так і важливо. Тому що найголовніше – сповна насолодитися моментом щастя у колі найрідніших. Та коли вам вдасться закарбувати це щастя на атмосферних фото, вони будуть переносити вас у спогади того літнього вечора через багато місяців або років. Також можете побавитися в гіпстерів і зробити кілька кадрів на плівкову камеру чи полароїд.

Створіть плейлист.

Вдало підібрана музика завжди довершить загальний настрій. Ви точно знаєте свої улюблені пісні, а про вподобання друзів чи родичів – можна запитати. Тим паче, українські виконавці продовжують нас тішити новими треками. Тож вибір дійсно чималий.

Але перш ніж увімкнути свою музичну колонку, варто подбати про особисті кордони й не заважати іншим людям, які відпочивають поруч.

Пам'ятайте про чистоту.

Яке місце для барбекю ви б не обрали, після відпочинку його слід привести до ладу. Обов'язково покладіть до свого рюкзака щонайменше сміттєві пакети, щоб прибрати після себе галявину. Зважайте на правила безпеки й правильно погасіть вогнище, аби не спалахнула пожежа. Адже справжня ознака свідомості й порядності – турбота про навколишнє середовище.

Відпочинок на природі – це не лише про розваги з друзями та смачну їжу, а й також про відповідальність. Попіклуйтесь про свою безпеку та про ваших близьких людей. Нехай вечори BBQ подарують вам чудові враження, про які ви будете згадувати з теплом. Звісно, аби влаштувати такі посиденьки, варто докласти зусиль. Але з Апетитною завжди все вдається легко – АП! І готово!