90% українських підлітків хочуть бути корисними під час відбудови України – дослідження
Фото: Unsplash

90% українських підлітків прагнуть бути корисними під час відбудови України. Про це свідчать дані дослідженні благодійного фонду "Клуб добродіїв".

Молодь вважає, що під час відбудови країни може стати корисною, розвиваючи економіку та інфраструктуру, зокрема, через волонтерську діяльність. Під час повномасштабної війни 43% опитаних вже долучалися до волонтерства: збирали кошти для Збройних Сил України, плели маскувальні сітки, пакували допомогу чи готували та роздавали їжу.

Інфографіка: Клуб добродіїв
Інфографіка: Клуб добродіїв

Зокрема, 87% підлітків відзначають, що найбільше змін у житті трапилось саме під час повномасштабної війни, а 83% хочуть дізнатися, як підтримувати себе у складні часи.

Водночас молодь прагне відчувати більшу підтримку своїх починань: 59% підлітків хотіли б, аби батьки, друзі чи викладачі підтримували їх сильніше.

93% респондентів вірять у себе та власні сили й вважають, що докладають зусиль для самореалізації, а майже 70% знають, ким хочуть стати у майбутньому, хоча й не бачать зараз можливості планувати на довгий період.

Інфографіка: Клуб добродіїв
Інфографіка: Клуб добродіїв

Соціологічне дослідження проводила компанія Kantar з гуманітарною організацією Plan International серед підлітків 13-19 років, які проживають у великих містах України.