90% українських підлітків хочуть бути корисними під час відбудови України – дослідження
Фото: Unsplash

90% українських підлітків прагнуть бути корисними під час відбудови України. Про це свідчать дані дослідженні благодійного фонду "Клуб добродіїв".

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

Молодь вважає, що під час відбудови країни може стати корисною, розвиваючи економіку та інфраструктуру, зокрема, через волонтерську діяльність. Під час повномасштабної війни 43% опитаних вже долучалися до волонтерства: збирали кошти для Збройних Сил України, плели маскувальні сітки, пакували допомогу чи готували та роздавали їжу.

Інфографіка: Клуб добродіїв
Інфографіка: Клуб добродіїв

Зокрема, 87% підлітків відзначають, що найбільше змін у житті трапилось саме під час повномасштабної війни, а 83% хочуть дізнатися, як підтримувати себе у складні часи.

Водночас молодь прагне відчувати більшу підтримку своїх починань: 59% підлітків хотіли б, аби батьки, друзі чи викладачі підтримували їх сильніше.

93% респондентів вірять у себе та власні сили й вважають, що докладають зусиль для самореалізації, а майже 70% знають, ким хочуть стати у майбутньому, хоча й не бачать зараз можливості планувати на довгий період.

Інфографіка: Клуб добродіїв
Інфографіка: Клуб добродіїв

Соціологічне дослідження проводила компанія Kantar з гуманітарною організацією Plan International серед підлітків 13-19 років, які проживають у великих містах України.