Актор Ален Делон подасть позов проти сина через інформацію у ЗМІ
Фото: EPA

Французький актор Ален Делон подасть до суду проти свого сина через інформацію, яку той поширив у ЗМІ. Про це повідомив адвокат актора, пише the Guardian.

В інтерв'ю, опублікованому в четвер, Ентоні Делон сказав Paris Match, що його батькові важко змиритися зі своїм слабким станом здоров'я, додавши, що є "великі ризики" того, що 88-річний чоловік святкував "своє останнє Різдво".

"Він мало говорить. Його втомлює або дратує, коли ми просимо повторити сказане, тому що Ален говорить не завжди чітко", — сказав Ентоні Делон в інтерв'ю. За його словами, батько в "ослабленому" стані й "більше не може бачити себе таким, приниженим".

Однак через кілька годин після публікації Ален Делон через свого адвоката Крістофа Айєлу надав відповідь. Актор був "надзвичайно шокований інформацією у ЗМІ, яку розповів Ентоні", зазначив адвокат. Він збирається подати позов проти сина.

Зірка таких фільмів, як "Басейн", "Леопард" і "Рокко та його брати", розповів, що "він не може терпіти агресивність Ентоні, який постійно говорить йому, що він старець". Адвокат додав, що його підзахисний запитав його: "А який батько міг це витримати?".

Ален Делон переніс інсульт у липні 2019 року і тепер рідко покидає свій маєток у французькому регіоні Луара.

Зокрема, Ентоні, син колишньої дружини Алена Наталі Делон, подав позов проти Аннушки, доньки Алена та голландської моделі Розалі ван Брімен. Чоловік заявив, що зведена сестра приховувала від нього інформацію про здоров'я батька.

Делон-молодший запевнив, що не знав про когнітивні порушення в актора, виявлені з 2019 по 2022 роки. У цей період Ален не склав п'ять когнітивних тестів у клініці Швейцарії. На думку лікарів, вони демонструють когнітивну деградацію, що ставить батька у становище психологічної слабкості і, як наслідок, вразливості, додав Ентоні.

Водночас адвокат Алена Делона сказав, що Ентоні мав "тільки одну мету — завдати шкоди репутації Аннушки та близьким стосункам, які він завжди мав з донькою". Зокрема, Аннушка подасть скаргу про наклеп і переслідування старшого брата.