Американський словник Merriam-Webster назвав слово року
Фото: Unsplash

Укладачі американського словника Merriam-Webster Collegiate Dictionary оголосили словом року прикметник "authentic" ("автентичний"). Про це йдеться на сайті словника.

У 2023 році пошук слова "автентичний" у словнику зріс завдяки історіям про штучний інтелект, знаменитостей, ідентичність і соціальні мережі.

"Автентичний" має кілька значень, серед яких: "не фальшивий і не імітований"; синонім до "справжнього та фактичного"; а також "вірний власній особистості, духу чи характеру". У Merriam-Webster додали, що "автентичність важко визначити, тому значення слова є предметом дискусій".

Автентичність часто пов’язана з ідентичністю національною чи особистою: слова, які часто замінюють на "автентичний", включають національну кухню або страву, а також себе або голос. У 2023 році відомі люди, такі як Лейні Вілсон, Сем Сміт і Тейлор Свіфт, були в заголовках зі словами про пошук свого "автентичного голосу" й "автентичного я".

Водночас розвиток штучного інтелекту та його вплив на збільшення кількості фейкових відео, контракти акторів, академічну доброчесність та інше розмиває межі між "справжнім" і "фальшивим".

В американському словнику наголошують, що "автентичність" — це те, якими прагнуть бути бренди, інфлюенсери в соціальних мережах і знаменитості. Ілон Маск потрапив у заголовки ЗМІ, коли сказав, що люди мають бути більш "автентичними" у соціальних мережах.