Благодійний фонд ГК ЛІГА запускає Університет третього віку Протон

На правах партнерства

З 1 жовтня розпочинається навчальний рік для пенсіонерів в Університеті третього віку Протон, ініціатором якого виступив Благодійний фонд Let's help* (входить до Групи Компаній "ЛІГА") з метою покращення якості та тривалості активного життя людей літнього віку та надання їм безбар’єрного доступу до освіти.

Навчатись в Університеті безкоштовно зможуть пенсіонери з п’яти міст України: Києва, Одеси, Харкова, Львова та Дніпра. Викладатимуть в Університеті професійні педагоги-волонтери.

"Після проведення Українського пенсійного форуму, де ми говорили про те, як хочемо проводити своє життя на пенсії в Україні, ми поставили собі за ціль зробити сучасний, якісний університет третього віку для літніх людей. Університет третього віку Протон - це благодійний проект, який буде мати дуже великий вплив на наше суспільство, на його розвиток та на якість життя людей літнього віку в нашій країні", – каже директор Благодійного Фонду Let’s help Ольга Бондаренко.

В Університеті третього віку Протон діятимуть дві навчальні програми:

Перша – програма "Бізнес та підприємництво" для активних літніх людей, які бачать в собі потенціал займатись своєю справою, мікробізнесом та заробляти собі на життя.Обов’язковими навчальними предметами на програмі є мікропідприємництво, маркетинг та іноземна мова на вибір. Студенти навчатимуться у групах до 30 осіб, матимуть 5 занять на тиждень тривалістю 90 хвилин кожне. Зі студентами укладається договір, а по завершенню програми видається Сертифікат.

Друга – програма "Індивідуальна", яка дає можливість сформувати персональний план навчання. Студенти зможуть обрати з понад 20-ти напрямків три предмети у формі лекцій, одне практичне заняття та одне спортивне або творче заняття.На цій програмі студенти зможуть вивчати фінансову грамотність, психологію, економіку, українську культуру, літературу, інформаційні технології, іноземні мови, відвідувати танці, йогу займатись творчістю та багато іншого.

Детальніше про Університет, програми та умови вступу на сайті: https://www.u3a.com.ua/

*Благодійний фонд Let’s help - найбільший фонд в Україні за масштабом допомоги людям літнього віку в Україні. Фонд веде свою діяльність поза політикою і був заснований родиною Бондаренко (ГК ЛІГА). Вже більше 6 років системно підтримує 121 геріатричний пансіонат в різних регіонах України та малозабезпечених самотніх пенсіонерів.