Бразильський футбольний клуб матиме назву та форму української команди "Маріуполь"
Фото: ФК ''Маріуполь''/Instagram

Бразильський футбольний клуб "Бател" оголосив, що тимчасово матиме назву та гратиме у формі української команди "Маріуполь", якій довелося припинити виступи через війну. Про це "Бател" повідомив у своєму офіційному акаунті в Instagram.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Фото: ФК 'Маріуполь'/Instagram
Фото: ФК 'Маріуполь'/Instagram

"Бател" базується в місті Гуарапуава, яке має 75% населення українського походження, і це найбільша українська громада у Латинській Америці.

Бразильці нагадали, що Маріуполь найбільше в Україні постраждав від російських бомбардувань. Через це місцевому клубу довелося призупинити участь у чемпіонаті Україні, а його стадіон було зруйновано. З початку повномасштабного вторгнення він не провів жодного матчу.

"Настав час подбати про цю команду, шанувати ці кольори та зберегти їхню історію. У країні футболу", — зазначають бразильці.

У суботу, 22 квітня, на віртуальній пресконференції за участю віцепрезидента ФК "Маріуполь" Андрія Санніна та президента ФК "Бател" Алекса Лопеса офіційно було оформлено історичне партнерство, яке поєднує Бразилію та Україну через футбол.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений #FCMariupolLives (@fcmariupollives)