"Буде лише гірше". Психологічну рекламу фонду Яніни Соколової прибрали з бігбордів
Фото: Maria Kravchenko

Рекламу психологічної підтримки Фонду Яніни Соколової, яку розкритикували в соцмережах, прибрали з вулиць Києва. Про це написало Управління з питань реклами Київської міської державної адміністрації та комунальне підприємство "Київреклама".

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

Попередньо фонд Яніни Соколової "#Варто жити" поширив рекламу своєї гарячої лінії психологічної підтримки на бігбордах у Києві з написами "Буде лише гірше", "З депресії не вийти" та "Життя не має сенсу". Люди розкритикували такий спосіб реклами, вважаючи, що ці заклики матимуть зворотний ефект для людей із депресією.

Яніна Соколова відреагувала на всі пости та повідомлення громадян та визнала помилку.

"Не помиляється той, хто нічого не робить. Ми помилилися… Я ще раз вибачаюся перед тими, кого ми поранили своєю рекламою. І хочу аби ми виправили цю помилку. Борди та сітілайти будуть зняті. Вже знімаються", – написала журналістка.

Також вона додала, що рекламу замінять на борди, які розроблять на основі ідей і пропозицій безпосередньо людей.

"Це, напевно, буде перша реклама психологічної допомоги, яку створили самі українці", – зазначила Соколова.

Фото: Управління з питань реклами КМДА
Фото: Управління з питань реклами КМДА

Своєю чергою підприємство "Київреклама" у дописі зауважило, що під час розміщення реклами в Управлінні не втручаються у її зміст, а видають дозвіл саме на конструкцію — відповідальність за інформаційне наповнення несе замовник.

"При розгляді заяв щодо оформлення дозволу на розміщення зовнішньої реклами Управління не відслідковує і не перевіряє її зміст. Це стосується і конструкцій зі змінним сюжетом — білбордів, сітілайтів, відеоекранів, банерів тощо" — повідомили спеціалісти.