Рух Подільсько-Воскресенським мостом буде "не для всіх" — заява Дептрансу
Фото: КМДА

Директор Департаменту транспорту КМДА Руслан Кандибор в інтервʼю LIGA.Life розповів, коли місто може запустити рух Подільсько-Воскресенським мостом. За його словами, транспорт рухатиметься мостом у форматі "не для всіх".

"Зʼїзди на Труханів острів і на Русанівські сади уже побудовані. І сьогодні ми плануємо запустити там хоча б громадський транспорт, буквально за кілька місяців ми зможемо це зробити. Але ці зʼїзди працюватимуть у такому режимі — "не для всіх". Це буде швидка, пожежна і низка маршрутів громадського транспорту, які сполучатимуть лівий берег із правим", — сказав Кандибор. 

На питання, коли це буде можливо, директор Дептрансу відповів: "Я думаю, у вересні ми вже маємо поїхати".

На зауваження про те, що урбаністи критикують нові з'їзди Подільсько-Воскресенського мосту, адже вони зруйнують затишний пішохідний Поділ, Кандибор сказав: "Тепер поставимо урбаністам питання — що нам робити далі? Розбирати цей міст? Нехай не розповідають, що це нам погіршить ситуацію, натомість краще хай дадуть нам свої пропозиції".

"Міст треба добудовувати. І добудовувати лінію метро. Адже Подільський міст — це не тільки арка над Дніпром, це девʼять кілометрів естакади, яка сполучатиме нас із Троєщиною. От коли його повністю реалізують, тоді всі відчуємо, яке важливе значення цього моста", — підкреслив очільник Дептрансу. 

Подільсько-Воскресенський міст — найдовший і найдорожчий інфраструктурний довгобуд в історії України. Його будують вже 30 років, а загальна вартість будівництва перевищила 15 мільярдів гривень.

Міст має з'єднати Поділ із лівобережними районами — Воскресенкою й Райдужним масивом. На верхньому ярусі мосту планується шість смуг для руху автотранспорту, на нижньому — лінія метро на Троєщину. Будівництво мосту розпочали у 1993 році і багаторазово зупиняли через відсутність фінансування.

У лютому 2023 року прокуратура з'ясувала, що на будівництві мосту розікрали 36 мільйонів гривень.