Першу частину Подільсько-Воскресенського мосту відкриють до кінця 2023 року – Кличко
Фото: Олександр Ігнатенко / Facebook

Будівництво першої частини Подільсько-Воскресенського мосту планують завершити до кінця 2023 року. Про це в ефірі телеканалу "Київ" сказав міський голова Віталій Кличко.

"Першу частину мостового переходу запустимо вже цього року, адже без цього неможливо говорити про метро", — повідомив Кличко.

Крім того, він запевнив, що у Києві продовжують будувати метро на Виноградар, але роботи ведуть у підземній частині, тому їх не помітно містянам.

Мер додав, що попросив керівника метрополітену викладати на своїй сторінці або на сторінці метрополітену інформацію про будівництво нових тунелів і звітувати перед громадою.

Подільсько-Воскресенський міст має з'єднати Поділ із лівобережними районами Воскресенка й Райдужний масив. На верхньому ярусі планується шість смуг для руху автотранспорту — три на кожну сторону, на нижньому — лінія метро на Троєщину. Будівництво мосту розпочали 1993 року (фактично — у 2003-му) і багаторазово зупиняли через відсутність фінансування.

У жовтні 2022 року з'явилися повідомлення, що на будівництво Подільсько-Воскресенького мосту виділять 183 мільйони гривень з бюджету міста. Прокуратура висловила занепокоєння й попросила Київраду переглянути рішення. Київрада, зі свого боку, заявила, що не виділяла грошей на будівництво. У лютому 2023 року прокуратура з'ясувала, що на будівництві мосту розікрали 36 мільйонів гривень.