Дивіться, яку в Хорватії відкрили артінсталяцію, натхненну північним сяйвом – фото
Фото: EPA

У хорватській столиці Загреб відкрили мистецьку інсталяцію, натхненну північним сяйвом. Виставку Polar Dream розмістили в тунелі Грич — колишньому бомбосховищі.

Зі стелі тунелю звисає драпірована тканина, яка підсвічується різними кольорами. Ця атмосфера спонукає відвідувача пройти "мрійливу подорож зимовою печерою".

Фото: EPA
Фото: EPA

Відвідувачам дають вказівки, як найкраще втілити свою "полярну мрію", підказують, коли зробити паузу, озирнутися назад і поміркувати над маленькими радощами, які трапилися у році, що минає.

Артінсталяція Polar Dream є частиною святкування Адвенту в Загребі, а також різдвяного ярмарку в столиці. 

Фото: EPA
Фото: EPA

Тунель Грич — пішохідний тунель, розташований у центрі Загреба під історичним районом Грич. Тунель був побудований під час Другої світової війни як бомбосховище, але після війни він швидко занепав. Тунель був знову використаний лише в 1990-х роках: тоді в ньому проходив один із перших рейвів у Хорватії, а під час війни за незалежність Хорватії він знову почав виконувати функцію прихистку.

Фото: EPA
Фото: EPA

У 2016 році тунель реконструювали та відкрили для публіки, він став туристичною пам'яткою та місцем проведення різноманітних культурних заходів.

Фото: EPA
Фото: EPA
Фото: EPA
Фото: EPA