Еколог розповів про спосіб, який дозволить уникнути затоплень у Києві
Підтоплення на Лівобережному масиві. Фото: Лев Шевченко / LIGA.Net

Аудит та аналіз заплави Дніпра в районі міста Києва — найбільш  реальний та конструктивний метод, який дозволить уникнути паводків у столиці надалі. 

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Про це LIGA.Life розповів еколог, експерт Мережі захисту національних інтересів ANTS Олег Листопад. 

"Це дослідження, яке дасть зрозуміти, де на вільній течії Дніпра створено перепони. І якщо якісь протоки були штучно перегороджені, то ці перешкоди чи дамби слід прибрати, щоб вода вільно стікала нижче по течії, — пояснює Листопад.

Хоча це й відносно недорогий метод — щоб реалізувати його, потрібно багато часу. Втім, його дієвість виправдає витрачений час.

"Якщо відновити природні шляхи водотоків, які були порушені, це значно покращить ситуацію, і паводки будуть менш інтенсивними. Придумувати якісь космічні кораблі не треба — це буде економічно невигідним", — додав еколог.

Нагадаємо, у Києві через паводок та опади підтопило деякі прибережні райони міста. Найбільше постраждали Русанівська набережна та Микільська Слобідка, також підтопило Оболонь, зокрема вулицю Прирічну, де планують будувати паркінг. За даними КМДА, пік весняної повені очікується 22 квітня.