Фестиваль сучасної електронної музики Strichka проведуть вдруге під час війни
Фото: Strichka

Протягом 18-19 травня на Стрічкоткацькій фабриці проведуть фестиваль сучасної електронної музики Strichka. Цю подію вдруге проводять під час війни. Тема заходу цього року – "Уламки".

Долучайтесь до нас на Facebook та беріть участь в дискусіях

"У спогадах цей фестиваль, як і все наше життя, перетворився на один щасливий сон, в якому оселилися багато усміхнених примар минулого. Ми вирішили зібрати їх всіх докупи й розірвати на шматки — без болю, а лише із вдячністю — та влаштувати наступну Стрічку, в чомусь нову, бо часи змінилися, але, як і раніше, затишну. А з тих уламків зробити дивні наліпки, принти для нової серії футболок та всю візуальну кампанію, щоб вже точно відпустити: як раніше вже не буде", – розповідають організатори.

Захід проведуть на території Стрічкоткацької фабрики, яка стала осередком сучасної музичної та клубної культури: наразі на її території працюють п'ять незалежних нічних закладів, включно з такими, як "Клоузер", "Отель" та "Мезанін". Завдяки такому розташуванню фестиваль має сім окремих музичних майданчиків, об'єднаних у єдиний простір із щільною та зручною структурою переходів між локаціями.

Фото: Strichka
Фото: Strichka

Фестиваль об’єднає в собі прогресивну музичну програму, інсталяції сучасних українських художників, масштабні світлові рішення та сторічні будівлі фабрики.

Цього року на фестивалі виступлять 47 артистів, десять з яких — іноземні гості.

Зокрема, ісландський електронний музикант Ben Frost, активна діячка міжнародної техно-спільноти Vân Anh (Голландія), досвідчені представники сучасної голландської танцювальної сцени Eversines та Marie K, французький мультижанровий музикант Rouge Mecanique, норвезька дослідниця позажанрової танцювальної музики Charlotte Benediks, всесвітньо популярна італійська діджейка Enrica Falqui та німецький електронний музикант та вокаліст André Baum.

"На фестивалі представлять свої інсталяції в рамках теми "Уламки" відомі українські художники сучасного мистецтва Олексій Сай, Саша Долгий, Влад Плисецький та Максим Побережський (BLCK BOX). Також відбудеться воркшоп від dis/order", – повідомляють організатори заходу.

Захід проведуть 18 травня з 16:00 до 22:30 та 19 травня з 9:00 до 22:30. На фестивалі працюватиме фудкорт та куточок продажу мерчу.