Фільм "Будинок "Слово". Нескінчений роман" зібрав у прокаті понад 13 мільйонів за перші три вікенди
Кадр з фільму "Будинок "Слово". Нескінчений роман"

Стрічка українського кінорежисера Тараса Томенка "Будинок "Слово". Нескінчений роман" зібрав у прокаті 12 808 294 гривні за перші три вікенди. Про це повідомляє УП.Культура.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Як повідомляє команда фільму, з 9 до 28 травня стрічку подивилося 83 тисячі людей. Прокат досі триває, тому фінальні збори будуть відомі пізніше.

Авторами сценарію до фільму "Будинок "Слово". Нескінчений роман" є режисер Тарас Томенко та поетеса Любов Якимчук. Музику до фільму створила композиторка Алла Загайкевич.

У фільмі розповідається про українських письменників покоління Розстріляного відродження. Він заснований на реальних подіях. У 1927 році письменників зібрали мешкати в одному будинку в Харкові, аби змусити працювати на радянську систему. Через незгоду митців співпрацювати з владою їхнє життя перетворюється лише на репресії, розстріли та переслідування.

У стрічці зіграли українські актори В’ячеслав Довженко, Андрій Ісаєнко, Марина Кошкина, Ніна Набока, Юрій Одинокий, Дмитро Олійник, Геннадій Попенко, Костянтин Темляк, Валерія Ходос, Дмитро Чернов, Роман Ясіновський, Борис Георгієвський та інші.

Нагадаємо, початок роботи над фільмом анонсували у грудні 2017 року. Втім, світова прем'єра відбулася лише 2021 року на Варшавському кінофестивалі. В Україні стрічку вперше показали 2022 року на фестивалі Миколайчук OPEN у Чернівцях.