Фільм "Люксембург, Люксембург" отримав дві нагороди на міжнародних кінофестивалях
Кадр з фільму 'Люксембург, Люксембург'

Фільм "Люксембург, Люксембург" отримав одразу дві нагороди на двох міжнародних кінофестивалях. Режисер стрічки Антоніо Лукіч отримав приз за найкращу режисуру на 20-му Міжнародному фестивалі в Монте-Карло.

Крім того, фільм "Люксембург, Люксембург" взяв участь в основному конкурсі тижня міжнародного ігрового кіно PriGlobal, який проходив під егідою Приштинського міжнародного кінофестивалю PriFest. Стрічка Лукіча перемогла у номінації "Найкращий фільм".

"Люксембург, Люксембург" — другий повнометражний фільм українського режисера Антоніо Лукіча. Стрічка також брала участь у конкурсі "Горизонти" на 79-му Венеційському міжнародному кінофестивалі, а 13 квітня 2023 року стартувала в українських кінотеатрах.

Головні ролі у стрічці зіграли учасники реп-гурту "Курган і Agregat" — брати Раміл та Аміл Насірови. Їхні герої намагаються дати раду своєму життю, поки в ньому не з’являється давно зниклий батько. Зйомки стрічки відбувались у 2021 році у Лубнах Полтавської області, Києві та Люксембурзі.

Виробництвом стрічки займався продакшн ForeFilms, продюсерами стали Володимир Яценко й Анна Яценко. "Люксембург, Люксембург" створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно.