Фінська авіакомпанія зважуватиме пасажирів перед посадкою на літак
Фото: Finnair

У лютому, а також у квітні та травні фінська авіакомпанія Finnair зважуватиме пасажирів разом із їхньою ручною поклажею перед посадкою на борт в аеропорту Гельсінкі. Це відбуватиметься біля виходів на посадку, повідомляє пресслужба Finnair.

Зважування є добровільним та анонімним. Тобто не записуватимуть ані імені, ані посадкового номера, лише вагу, вік, стать пасажира і те, яким класом він чи вона подорожує. Єдина людина, яка побачить вагу туриста-волонтера — це менеджер з обслуговування клієнтів.

Згодом ці дані використовуватимуться для оптимізації поточних розрахунків балансу літака Finnair. В авіакомпанії пояснюють, кожен літальний апарат має встановлену максимальну вагу для забезпечення безпечного зльоту, і ця вага не може бути перевищена.

Вага літака включає: вагу самого літака та палива, зареєстрованого багажу й вантажу, бортового харчування, баків для води та клієнтів.  У той час як авіакомпанії знають вагу всіх інших аспектів, вага клієнтів і їх ручної поклажі розраховується на основі середньої ваги, за даними Управління цивільної авіації.

З 2018 року Finnair використовує середні ваги, визначені на основі власних вимірювань, але влада вимагає оновлювати ці цифри кожні п’ять років. Попередні вимірювання проводились у 2017 та 2018 роках.

"Під час попередніх вимірювань п’ять років тому велика кількість людей бажала взяти участь у зважуванні. Ми сподіваємося цього разу також отримати хорошу вибірку серед ділових людей і туристів, щоб мати змогу отримати найточнішу інформацію для важливих розрахунків балансу", — зазначив керівник наземних процесів Finnair Сату Муннукка.