Іспанська Валенсія встановила новий температурний рекорд
Фото: Unsplash

Валенсія, яка знаходиться на сході Іспанії, встановила новий температурний рекорд 10 серпня. В країні — третя хвиля спеки за літо. Про це повідомило державне метеорологічне агентство Aemet.

Ртутний стовпчик піднявся до +46,8 °C в аеропорту Валенсії, побивши попередній рекорд у +43,4°C, зафіксований 6 липня 1986 року.

У центрі середземноморського портового міста було значно менше людей, ніж зазвичай, вони старалися не виходити на вулицю, щоб перечекати спеку. Місцева влада відкрила притулок з кондиціонером, щоб бездомні могли сховатися від спеки та мати доступ до води, їжі й душу.

Рекорд найвищої температури в Іспанії — 47,6°C — був зареєстрований 14 серпня 2021 року на метеостанції Aemet на Ла-Рамбла в південній провінції Кордова.

Очікується, що хвиля спеки, яка охопила більшу частину центральної, південної та східної Іспанії, зменшиться в п’ятницю.

Вчені кажуть, оскільки глобальна температура з часом зростає, очікується, що хвилі спеки стануть частішими та інтенсивнішими, а їхній вплив – більш масштабним.