Італійка через суд домоглася, щоб її двох 40-річних синів виселили з дому
Кадр з фільму ''Тангі''

75-річна жінка з міста Павія на півночі Італії через суд домоглася, щоб її двох синів 40 і 42 років виселили, після того, як вони відмовилися покинути батьківську оселю, повідомляє The Guardian.

Жінка втомилася утримувати двох дорослих синів, вона кілька разів намагалася переконати їх жити більш самостійно, особливо тому, що кожен мав роботу. "Але жоден з них не хотів мене чути", — додала італійка.

Мати також була роздратована тим, що її сини не брали участь у домашніх справах чи витратах. Тож вона подала на них до суду. Суддя з Павії Симона Катербі погодилася із літньою заявницею та видала наказ про виселення чоловіків.

У своєму рішенні Катербі зазначила, що хоча проживання дітей у батьківському домі передбачається зобов’язанням батьків забезпечувати їх утримання, у цьому випадку це більше не виправдано, з огляду на той факт, що синам більше ніж 40 років. Тепер чоловіки мають час до 18 грудня, щоб виїхати.

Попри те, що в Італії завжди існувала культура, коли кілька поколінь жили під одним дахом, останніми роками зросла кількість молодих дорослих, які довше залишаються в сімейному домі, переважно через важкі економічні умови та труднощі з пошуком стабільної роботи.

Майже 70% людей в Італії від 18 до 34 років все ще живуть вдома з батьками, згідно з даними 2022 року: 72,6% чоловіків і 66% жінок.

За даними Євростату за 2023 рік, в середньому італійці залишають батьківський дім у 30 років. Найвищі показники в: Хорватії (33,4 року), Словаччині (30,8), Греції (30,7), Болгарії та Іспанії (30,3), на Мальті (30,1).

Найбільш емансипованими є діти у Фінляндії (21,3 року), Швеції (21,4), Данії (21,7) та Естонії (22,7). 

В Італії навіть існує термін Bamboccioni — великі немовлята. Його вперше використав італійський політик у 2007 році, щоб висміяти дорослих, які все ще живуть зі своїми батьками, і який припускає, що деякі роблять це заради зручності безплатного проживання та харчування.