Італійка через суд домоглася, щоб її двох 40-річних синів виселили з дому
Кадр з фільму ''Тангі''

75-річна жінка з міста Павія на півночі Італії через суд домоглася, щоб її двох синів 40 і 42 років виселили, після того, як вони відмовилися покинути батьківську оселю, повідомляє The Guardian.

Цікаво про здоровий спосіб життя на YouTube-каналі LIGA Life

Жінка втомилася утримувати двох дорослих синів, вона кілька разів намагалася переконати їх жити більш самостійно, особливо тому, що кожен мав роботу. "Але жоден з них не хотів мене чути", — додала італійка.

Мати також була роздратована тим, що її сини не брали участь у домашніх справах чи витратах. Тож вона подала на них до суду. Суддя з Павії Симона Катербі погодилася із літньою заявницею та видала наказ про виселення чоловіків.

У своєму рішенні Катербі зазначила, що хоча проживання дітей у батьківському домі передбачається зобов’язанням батьків забезпечувати їх утримання, у цьому випадку це більше не виправдано, з огляду на той факт, що синам більше ніж 40 років. Тепер чоловіки мають час до 18 грудня, щоб виїхати.

Попри те, що в Італії завжди існувала культура, коли кілька поколінь жили під одним дахом, останніми роками зросла кількість молодих дорослих, які довше залишаються в сімейному домі, переважно через важкі економічні умови та труднощі з пошуком стабільної роботи.

Майже 70% людей в Італії від 18 до 34 років все ще живуть вдома з батьками, згідно з даними 2022 року: 72,6% чоловіків і 66% жінок.

За даними Євростату за 2023 рік, в середньому італійці залишають батьківський дім у 30 років. Найвищі показники в: Хорватії (33,4 року), Словаччині (30,8), Греції (30,7), Болгарії та Іспанії (30,3), на Мальті (30,1).

Найбільш емансипованими є діти у Фінляндії (21,3 року), Швеції (21,4), Данії (21,7) та Естонії (22,7). 

В Італії навіть існує термін Bamboccioni — великі немовлята. Його вперше використав італійський політик у 2007 році, щоб висміяти дорослих, які все ще живуть зі своїми батьками, і який припускає, що деякі роблять це заради зручності безплатного проживання та харчування.