Італійський вуличний художник створив мурал в окупованому Маріуполі – відео
Фото: Dilkone / Twitter

Італійський вуличний художник Джоріт Чіро Черулло з Неаполя — псевдонім Jorit, створив мурал із зображенням дівчинки на будівлі в окупованому Маріуполі.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Jorit (@jorit)

"Вони брехали нам про В’єтнам, вони брехали нам про Афганістан, вони брехали нам про Ірак, вони брехали нам про Балкани, вони брехали нам про Лівію та Сирію. І тепер я маю докази: нам теж брешуть про Донбас. Тут етика ні до чого, остерігайтеся тих, хто хоче нам мораль подарувати, у них руки в крові", — написав Jorit.

Зокрема, за його словами, на території окупованих Луганської та Донецької областей "нема кого визволяти, а все, що там відбувається, протилежне тому, що розповідають по телевізору". Художник стверджує, що "опір, який повинні були підтримати, — це опір людей з Донбасу, які вісім років борються за звільнення від київського режиму, у якому немає нічого демократичного".

"Нам кажуть, що посилають ракети, витрачаючи мільярди євро, тому що вони добрі та альтруїстичні, але діти з Донбасу вже вісім років під бомбами, і в цьому випадку ніхто й пальцем не поворухнув. Для цих людей одні діти кращі за інших", — йдеться у повідомленні.

Також Jorit зазначив, що наразі перебуває у Маріуполі, та пообіцяв "розповісти щось більше" згодом.

Про мурал Jorit у своїх соціальних мережах написав український вуличний художник Віталій Грех, відомий під псевдонімом Dilkone.

"Не можу висловити йому свою думку про його вчинки, бо він заблокував мене ще минулої осені. Тоді він разом з ще 4-5 світовими муралістами малював мурал в Балашихе, під москвою", — додав український художник.

У березні минулого року Jorit створив мурал Достоєвського на фасаді технічного інституту в Неаполі. Цей університет закрив курс, на якому вивчали творчість російського письменника. Таким чином італійський художник висловив свій протест.

Фото: Jorit / Instagram
Фото: Jorit / Instagram

А підписав цей мурал Jorit — "Мир спасет красота". Зокрема, на одному оці він зобразив дитину, яка плаче. На лиці у неї намальований російський прапор та надпис "Донецьк, Луганськ".

Фото: Jorit / Instagram
Фото: Jorit / Instagram