Киян просять під час освітнього процесу використовувати альтернативні укриття
Фото: КМДА

У Києві укриття в закладах освіти будуть доступні для всіх громадян цілодобово. Однак під час занять і в разі оголошення повітряної тривоги людям пропонуватимуть скористатися іншими укриттями. Про це повідомив начальник міської військової адміністрації Сергій Попко.

Зазначається, що з 1 вересня переважна більшість школярів навчатимуться в очній формі. Дистанційно — кілька столичних шкіл, де не облаштоване власне укриття і поруч немає жодного альтернативного. Якщо шкільне укриття не може одночасно вмістити усіх учнів, то навчання буде організоване у кілька змін.

Споруди цивільного захисту шкіл і садочків будуть доступні для усіх людей цілодобово.

Водночас Попко наголосив, що представники закладів освіти Києва будуть пропонувати громадянам виключно під час освітнього процесу використовувати інші найближчі укриття, аби насамперед розмістити дітей.

"Тож прошу киян та гостей міста поставитися із розумінням і не бігти в укриття школи чи садочку, якщо поруч є альтернативний варіант. Звичайно, якщо другого варіанту немає — ваша безпека в пріоритеті. Усі без виключень при оголошенні повітряної тривоги мають бути в безпечному місці", — додав Сергій Попко.