У Цюриху та Києві одночасно пройде виставка сучасного українського дизайну
Фото: Kyiv Design Week

З 31 серпня до 19 вересня у швейцарському місті Цюрих відбудеться Kyiv Design Week 2023 "Київ: Місто змін", під час якого європейці матимуть змогу познайомитися із сучасним українським дизайном у всіх його проявах.

Kyiv Design Week відбуватиметься одночасно на різних локаціях Цюриха й Києва та представлятиме графічний, предметний, промисловий та колекційний дизайн, кібермоду, мистецтво та різні ремесла.

Основні події пройдуть у Цюриху, де українці покажуть короткометражний фільм "Хроніки київського дизайну", презентують базовий шрифт Fixel, представлять колекцію одягу Roots of the future, яка досліджує злиття моди та технологій, а також у VR-подорожі покажуть архітектурні об’єкти бруталізму української столиці.

Кілька подій у межах Kyiv Design Week відбудеться і в Києві, зокрема, прихильники дизайну зможуть відвідати презентації, дизайнерські панелі та воркшопи.

Design Week — щорічна подія у світі дизайну, яка проходить у найбільших столицях світу як от Мілан, Париж, Лондон, Дубай. Вважається найбільшою та найповажнішою подією у сфері дизайну, оскільки охоплює майже два десятки дизайн-сфер: одяг, меблі, архітектуру, ілюстрацію, предметний дизайн.