Кличко хоче перейменувати вулицю на честь колишнього мера  Києва — кияни були проти цього
Фото: УНІАН

Мер Києва Віталій Кличко зареєстрував проєкт рішення Київради про перейменування вулиці Павла Скоропадського у Печерському районі на вулицю Олександра Омельченка.

В січні у застосунку "Київ Цифровий" кияни голосували щодо перейменування вулиці на честь Омельченка. У голосуванні взяло участь 23 282 користувачі, із яких 26% підтримали вказане перейменування, а 74% висловилися проти.

За словами Кличка, у Києві з'явилися дві вулиці Павла Скоропадського, які розділяє вулиця Велика Васильківська та площа Українських героїв.

23 березня Київрада перейменувала на честь гетьмана Скоропадського вулицю Льва Толстого, а 24 квітня вони також присвоїли таку саму назву раніше безіменному проїзду між вулицями Великою Васильківською та Басейною. Власне цей проїзд Кличко й пропонує назвати на честь Омельченка.

Зазначається, що мета ухвалення рішення — вшанування пам’яті видатних діячів та подій, а також урізноманітнення топоніміки міста Києва.

Олександр Омельченко — український державний і політичний діяч, був мером Києва у 1999–2006 роках; Герой України, "Заслужений будівельник України", йдеться у пояснювальній записці.

Помер Омельченко 25 листопада 2021 року від наслідків коронавірусу.