Коли розпочнеться та завершиться навчальний рік у школах — Кабмін затвердив дати
Фото: Max Fischer / Pexels

У вівторок, 23 липня, Кабінет міністрів України затвердив дати початку та завершення нового навчального року у загальній середній школі. Навчання розпочнеться 2 вересня і триватиме до 30 червня 2025 року. 

Читайте нас в Telegram: головні новини коротко

Про це повідомило Міністерство освіти і науки України. 

У МОН зазначили, що абсолютна більшість громад не зверталася до уряду щодо ранішого початку навчального року чи потреби в часі на підготовку закладів до приймання учнів. Тож тривалість 2024/2025 навчального року визначили з 2 вересня до 30 червня. Тривалість канікул упродовж цього терміну не може становити менше ніж 30 календарних днів. 

Водночас, як нагадали у міністерстві, в межах затвердженого урядом періоду педагогічна рада закладу може визначати структуру і тривалість навчального року, тижня, дня, занять, відпочинку між ними чи форми організації освітнього процесу: 

"Отже, заклад освіти може самостійно визначати структуру навчального року та форми організації освітнього процесу. Зокрема, з огляду на те, наскільки навчання в умовах війни вплинуло на психічний стан та інтелектуальний розвиток учнів, чи є в них освітні втрати, якою є безпекова та енергетична ситуація тощо", — підсумували в МОН.