Коронацію Чарльза III дивилося менше людей, ніж похорон Єлизавети II — різниця в 10 млн
Фото: The Guardian

Коронацію короля Чарльза III, яка відбувалася 6 травня, дивилися 20 мільйонів британців. Подія стала найпопулярнішою трансляцією року, але поступилася за кількістю переглядів церемонії прощання з Єлизаветою II. Про це повідомляє The Guardian.

У вересні за трансляцією прощання з королевою Єлизаветою II, яка перебувала на троні майже 71 рік, спостерігали 29 мільйонів британців.

До того ж цифри телевізійних переглядів коронації Чарльза III, ймовірно, були збільшені. Через погану погоду в деяких частинах Великої Британії  люди змушені були залишатися вдома, а вечірки на відкритому повітрі були переважно малолюдними через дощ.

Видання зазначає, що відповідно до даних агентства Digital-i, переважна більшість людей дивилися репортажі BBC, які транслювалися на BBC One, BBC Two і каналі BBC News з максимальною аудиторією в 15,5 мільйона. Охоплення телеканалу ITV перевищило 3,6 мільйона глядачів, а охоплення Sky досягло максимуму в 800 000 через Sky News і Sky Showcase.

Водночас цифри телеперегляду не містять невелику, але істотну кількість людей, які спостерігали за коронацією через прямі трансляції та інші засоби трансляції, як-от YouTube.