Lego запустить у продаж конструктор зі шрифтом Брайля, щоб допомогти дітям з вадами зору
Фото: Lego

Lego почне продавати конструктор із нанесеним шрифтом Брайля, щоб допомогти дітям із порушеннями зору навчитися читати сенсорний алфавіт, пише The Guardian.

Раніше компанія безплатно надавала такі конструктори кільком школам і службам, що займаються з незрячими дітьми, а тепер запускає їх у масовий продаж.

З наступного місяця покупці зможуть придбати пачки цеглинок, які мають шпильки. Вони відповідають версії цифр і літер шрифтом Брайля з друкованою версією, для домашнього використання. Набори цеглинок зі шрифтом Брайля матимуть ідеї для низки навчальних ігор, у які сімʼї зможуть грати разом.

Європейська спілка сліпих (EBU) каже, що знання шрифту Брайля покращує орфографію, читання та письмо, сприяючи вищому рівню освіти та кращим можливостям працевлаштування для людей із вадами зору.

Такий конструктор буде призначений для дітей віком від шести років. Його можна буде придбати в шести англомовних країнах, зокрема у Великій Британії, Ірландії, США та Австралії, і в п’яти франкомовних країнах, зокрема Бельгії, Канаді та Швейцарії. Очікується, що італійська, німецька та іспанська версії будуть запущені наступного року.