Lizzo звинуватили в сексуальних домаганнях і на неї подали до суду — коментар співачки
Фото: Lizzo / Instagram

Три танцівниці Lizzo звинуватили співачку в сексуальних домаганнях і створенні ворожого робочого середовища через сексуальні, расові та релігійні утиски, пише The Guardian.

Аріанна Девіс, Крістал Вільямс і Ноель Родріґес подали позов до Вищого суду округу Лос-Анджелес. У ньому йдеться про те, що танцівниць "змушували терпіти сексуально принизливу поведінку" і "примушували брати участь у тривожних секс-шоу" протягом 2021-2023 років.

Згідно з позовом, Lizzo примушувала своїх працівників доторкнутись до оголених грудей та інтимних місць танцівниці в амстердамському клубі, де відпочивала команда. Крім того, реперка, як стверджують позивачки, змушувала їх їсти банани з вагін інших танцівниць клубу.

Зазначається, що співачка змусила всю команду танцівниць виконувати 12-годинне тренування після того, як "вигадала неправдиві звинувачення" про нібито вживання алкоголю під час роботи.

Як стверджується в позові, якщо Lizzo була б незадоволена їхніми виступами, танцівниць звільнили б. Під час цієї репетиції Аріанна Девіс справила потребу в штани, оскільки боялася відлучитися до вбиральні. Після цього дівчині дали прозоре вбрання та змусили танцювати без спідньої білизни.

Танцівниці також зазначають, що співачка, яка сама пропагує бодипозитив, критикувала їх за збільшення ваги. За що одну з працівниць згодом звільнили.

"Приголомшлива природа того, як Lizzo та її команда менеджерів поводилися зі своїми виконавцями, здається, йде всупереч з усім, що Lizzo відстоює публічно, коли приватно вона ганьбить своїх танцівниць і принижує їх у спосіб, який є не тільки незаконним, але й абсолютно деморалізованим", — зазначив адвокат Рон Замбрано.

Звинувачення в позові висунули не лише проти самої співачки, а й проти інших членів її команди. Так, за словами позивачок, керівниця танцювальної групи Ширлін Квіглі "нав’язувала їм свої християнські переконання, принижувала тих, хто мав секс до шлюбу, а також імітувала оральний секс, ділилась непристойними сексуальними фантазіями та публічно обговорювала незайманість однієї з танцівниць".

У позові не сказано, чи знала Lizzo про поведінку Квіглі, але позивачки вважають, що їй було відомо про скарги, висунуті проти Квіглі, повідомив NBC News їхній адвокат Рон Замбрано.

Серед інших звинувачень, висунутих в позові: релігійні та расові утиски, незаконне позбавлення волі, а також "втручання в можливість фінансового розвитку".

Відповідачами в позові названо Lizzo, справжнє ім'я Мелісса Вівіан Джефферсон, її продюсерську компанію — Big Grrrl Big Touring, Inc і Quigley.

У позові не вказується сума відшкодування збитків, яка покриває емоційні страждання, втрату заробітної плати та зарплату адвокатам.

Lizzo відповіла на звинувачення у своєму Instagram. "Я серйозно ставлюся до своєї музики та виступів, тому що я хочу викладатися у творчість на повну. Іноді мені доводиться ухвалювати важкі рішення, але я ніколи не мала на меті змусити когось почуватися некомфортно".

Завершуючи свою заяву, вона зазначила, що не хоче, щоб її сприймали як жертву в цій ситуації, але вона й "не лиходійка".

"Немає нічого, що я сприймаю більш серйозно, ніж повага, якої ми, як жінки, заслуговуємо у світі. Я знаю, як це відчувати, коли тебе ганьблять щодня, і ніколи б не критикувала і не звільняла б співробітників через вагу", – йдеться у повідомленні.