Кевіна Спейсі виправдали у справі про сексуальні домагання до чоловіків — деталі
Фото: Andy Rain

Суд присяжних у Лондоні визнав невинним американського актора Кевіна Спейсі у справі про сексуальне насильство щодо чотирьох чоловіків. Це був один із найгучніших судових процесів руху MeToo, повідомляє The Guardian.

Нарада журі присяжних тривала понад 12 годин. Після оголошення вердикту 64-річний актор розплакався. Останнє засідання відбулося у його день народження. ​​Загалом цей судовий розгляд тривав чотири тижні.

Голлівудського актора звинувачували за дев'ятьма пунктами: сексуальне насильство, спонукання до сексуальних дій без згоди та спонукання до статевого акту з проникненням.

Протягом всіх судових розглядів американський актор заперечував усі звинувачення, називаючи їх "божевіллям" і "ударом у спину". Спейсі стверджував, що чоловіки були мотивовані фінансово і що один прагнув "грошей, грошей, а потім грошей".

Судова справа стосувалася позовів чотирьох чоловіків, які звинувачували Спейсі у сексуальних домаганнях, що сталися з 2004 до 2013 року. Тоді чоловікам було 20–30 років, а Спейсі працював на посаді художнього керівника у лондонському театрі "Олд Вік".

Пані прокурор Крістін Агню Кей-Сі звинуватила Спейсі в тому, що він "сексуальний хуліган", який використовував свою славу та владу.

Суд присяжних відкинув заяви прокуратури про те, що Спейсі "агресивно" схопив трьох чоловіків за промежину та вчинив статевий акт з актором-початківцем, коли той спав у квартирі Спейсі.

Оскароносний актор під час засідань казав, що у нього були сексуальні контакти за згодою з водієм та актором-початківцем, але він можливо невдало фліртував із чоловіком на вечірці. А також заперечував, що схопив чоловіка за промежину в театрі Вест-Енду в середині 2000-х, сказавши присяжним: "Цього ніколи не було".

Раніше Спейсі спростував 12 звинувачень: сім сексуальних насильств, три непристойні напади, одне звинувачення у спонуканні людини до сексуальних дій без згоди.

Ще одне звинувачення в непристойному нападі було додано в середині судового розгляду, довівши загальну кількість ймовірних правопорушень, перелічених в обвинувальному акті, до 13.

Минулої середи суд відкинув чотири звинувачення через "технічні юридичні нюанси."