Малюка, якому лише 1,5 року, визнали "наймолодшим художником у світі"
Фото: Dennis Temituro

Книга рекордів Гіннесса офіційно визначила "наймолодшого у світі художника". Ним став хлопчик із Гани в Західній Африці, якому в липні виповнюється 2 роки. Про це повідомляє Smithsonian Magazine.

Підписуйтесь на корисний легкий контент в Instagram

Видання зазначає, що рекордсмен, на ім'я Ейс-Ліам Анкрах, почав малювати картини у віці шести місяців та вже встиг продати 15 своїх робіт.

Найпершою картиною малюка стала робота під назвою "Повзання", створена завдяки матері хлопчика, яка є художницею. Шантель Кукуа Еган хотіла розважити сина, поки працювала над власними картинами, тому поклала полотно на підлогу, а малюк повзав ним і розмазував фарби.

"Його так заінтригували яскраві кольори. Його картини показують людину, яка захоплена відкриттям нового", – розповіла Шантель Еган.

Щоб встановити світовий рекорд, потрібно було провести виставку робіт художника. Тож мати хлопчика виставила 10 його картин у Музеї науки і техніки в Гані, де загалом було представлено 10 його робіт. 9 з них були продані під час виставки.

Виставку хлопчика відвідала Перша леді Гани, Ребекка Акуфо-Аддта, та придбала одну з його робіт.

Після представлення робіт Книга рекордів Гіннеса офіційно підтвердила, що ганський малюк є "наймолодшим у світі художником чоловічої статі". На момент перевірки йому виповнився 1 рік і 152 дні, а потім родина 5 місяців чекала на підтвердження рекорду.

"У своїх картинах Ейс-Ліам використовує техніку маневрування акриловою фарбою на полотні за допомогою рук і тіла, створюючи унікальні та абстрактні роботи. Після своєї першої роботи він завершив ще 20 картин", – кажуть у Книзі рекордів Гіннеса.