Мікроскопічну сумочку Louis Vuitton, яка менша за крупинку солі, продали за понад $63 000
Фото: MSCHF

Мікроскопічну сумочку, яка менша за крупинку солі, продали на аукціоні за $63 750. Її створив мистецький колектив MSCHF з Брукліну, пише CNN.

Щоб побачити дизайн сумочки, потрібен мікроскоп, оскільки її розмір – 657 x 222 x 700 мікрометрів (або менше ніж 0,03 дюйма завширшки).

MSCHF назвала свій мініатюрний витвір "мікроскопічною сумочкою" і стверджує, що вона достатньо вузька, щоб пройти крізь вушко голки, і менша за крупинку морської солі.

Сумку виготовлено за допомогою двофотонної полімеризації — технології виробництва, яка використовується для 3D-друку мікророзмірних пластикових деталей. Її продавали разом із мікроскопом, оснащеним цифровим дисплеєм, через який сумку можна розглядати.

Рекламне фото показує дизайн більш детально, розкриваючи фірмову монограму Louis Vuitton  — LV. Схоже, що мініатюрний виріб створений на основі сумки OnTheGo від французького лейбла, яка зараз продається в повному розмірі за ціною від $3100 до $4300, кажуть в CNN.

Фото: MSCHF
Фото: MSCHF

Однак мініатюрна сумка не має ніякого зв'язку з Louis Vuitton. Креативний директор MSCHF Кевін Візнер заявив, що колектив не звертався до Louis Vuitton за дозволом на використання логотипа. "Ми прихильники школи "просити вибачення, а не дозволу", — сказав він.

У MSCHF кажуть, що їхній об’єкт є логічним продовженням тенденції, коли модні бренди зменшують розмір своїх аксесуарів. "Це останнє слово в мініатюризації сумок. Оскільки колись функціональна річ стає все меншою, її статус стає все більш абстрактним, доки не перетворюється суто на символ бренду", — пояснюють дизайнери.

Аукціон організував онлайн-аукціонний дім Joopiter, заснований американським музикантом, продюсером і дизайнером Фарреллом Вільямсом. "Фаррелл любить великі капелюхи, тому ми зробили для нього неймовірно маленьку сумку", — кажуть в MSCHF.

Мистецький колектив MSCHF заснований у 2016 році. Вони стали відомими завдяки своїм дропам, які висміюють споживчий капіталізм, водночас заробляючи на цьому.

Серед їхніх виробів — взуття, що містить людську кров; кросівки зі святою водою в підошві; одеколон, що пахне WD-40, а також гігантські червоні гумові чоботи.