Музей історії подасть до суду на "Київзеленбуд", якщо вони не спиляють 90-річний каштан
Фото: Настя Глущенко / Facebook

Адміністрація Національного музею історії України може подати в суд на КП "Київзеленбуд", якщо комунальники не зріжуть віковий каштан, що росте на його території. Про це повідомила Ольга Сумська.

За її словами, вони напередодні домовились з директором музею Федором Андрощуком, що він готовий підтримати громаду та зберегти каштан. Тепер керівник закладу повідомив, що буде "спілкуватись через юристів та офіційні листи".

Сумська закликала музей дозволити арбористу вилікувати каштан та ще декілька дерев, що ростуть на його території.

Водночас у музеї пояснюють, що Київзеленбуд видав закладу припис зрізати каштан, який може загрожувати життю людей. Відповідальність за виконання робіт у таких випадках покладається на балансоутримувача, тобто на музей.

Там зазначають, що гендиректор музею Федір Андрощук запропонував активістам написати листа в Київзеленбуд щодо скасування припису. "Втім активісти чомусь цього не зробили. А музей діє в рамках закону. І для легального порятунку каштана зробив все можливе", — йдеться у повідомлені.

Фото: Настя Глущенко / Facebook
Фото: Настя Глущенко / Facebook

13 вересня на Пейзажній алеї працівники Київзеленбуду хотіли зрізати 90-річний каштан на замовлення Музею історії України.

На той момент біологиня Настя Глущенко разом з арбористом Володимиром Ветроградським і депутатками Ксенією Семеновою та Євгенією Кулебою  вже декілька місяців боролися за збереження дерева. Зокрема, вони домовилися з директором музею вилікувати дерево та відкрили збір для укріплення каштана. Потрібні 50 000 грн зібрали майже за добу.