Музей Ван Гога через покемонів знайомить молодь з відомим художником – фото
Фото: Van Gogh Museum

Музей Ван Гога в Амстердамі та The Pokémon Company представили колаборацію, присвячену 50-річчю музею, щоб познайомити молодь із творчістю одного з найвідоміших художників Нідерландів.

На першому поверсі музею містяться шість картин з покемонами, які створені у стилі Ван Гога. Їх намалювали Наойо Кімурою та sowsow, ілюстратори, які роблять картки з покемонами для ігор та колекціонування.

Зокрема, для юних відвідувачів проводять екскурсію творчістю Ван Гога на основі цих шести картин. Під час активності гості дізнаються про музей та історії, що стоять за картинами.

Фото: Van Gogh Museum
Фото: Van Gogh Museum

Опісля відвідувачі зможуть пройти спеціальний тест на знання покемонів та Ван Гога і виграти спеціальну картку з покемонами.

А також на одній з активностей гості можуть навчитися малювати Пікачу, який є одним із найбільш впізнаваних облич бренду Pokémon, а на іншій — розкрити зв’язок між Ван Гогом та японською культурою, зокрема, гравюрою, яка мала "сильний вплив" на його мистецтво.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Van Gogh Museum (@vangoghmuseum)

Звертаючись до свого брата Тео у листі у вересні 1888 року, Вінсент сказав: "Мені здається, що ми не зможемо вивчати японське мистецтво, не ставши набагато щасливішими та веселішими, і це змушує нас повернутися до природи, попри нашу освіту та роботу у світі умовностей".

Фото: Van Gogh Museum
Фото: Van Gogh Museum

За словами гендиректора музею Ван Гога Емілі Горденкер, ця співпраця дозволить наступному поколінню пізнати мистецтво та історію життя Вінсента Ван Гога новим способом.

"Музей Ван Гога та The Pokémon Company використали багаторічний освітній досвід, щоб створити особливі активності для дітей, їхніх керівників і, сподіваємось, багатьох інших у Музеї Ван Гога", — додала Горденкер.

Інтерактивна виставка триватиме з 28 вересня до 7 січня.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Van Gogh Museum (@vangoghmuseum)