На Львівщині планують облаштувати спортивно-відпочинкову зону
Фото: Львівська міська рада

На Львівщині в селі Наварія планують облаштувати спортивно-рекреаційну зону. Спортивну базу розмістять на території пляжу Щирецького водосховища за позабюджетні кошти. Про це повідомляє Львівська міська рада.

"Мова йде не про капітальне будівництво на території пляжу, а винятково про благоустрій. Що важливо, на цій локації розвиватимуть спортивну реабілітацію для українських військових. Облаштована територія буде максимально інклюзивною", — зазначив заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач.

Фото: Львівська міська рада
Фото: Львівська міська рада

Також він додав, що усі заходи з облаштування території будуть реалізовані за кошти інвестора спільно з Федерацією веслярства.

Фото: Львівська міська рада
Фото: Львівська міська рада

В спортивній зоні встановлять місця для кемпінгу, облаштують пішохідні доріжки, розмістять майданчики для занять спортом, також планують реорганізувати паркувальну зону.

Фото: Львівська міська рада
Фото: Львівська міська рада

За словами Зубача, для мешканців села та гостей буде безперешкодний доступ до водойми, обгороджувати рекреаційну зону не планують.

"За територією будуть наглядати, щоб вона утримувалася в належному стані. Поза змаганнями і заходами з реабілітації цей простір буде відкритим і доступним", — додав він.

Про озеро:
Щирецьке водосховище — штучна водойма, яка була створена у 50-х роках минулого століття спеціально для потреб львівської ТЕЦ-1. Площа озера – 115 га, воно розташоване на території Пустомитівської громади. А в постійному користуванні перебуває у Львівській громаді.