На Подолі один із найстаріших будинків оточили парканом: що відбувається
Фото: LIGA.Life / Саша Дмитрук

У понеділок, 31 липня, історичний будинок на вулиці Ярославській 13,Б оточили будівельним парканом, передає кореспондент LIGA.Life, який зафіксував роботи зі спорудження риштування. Це один із найстаріших вцілілих деревʼяних житлових будинків Києва.

На питання, чому будують паркан, один із працівників відповів, що будинок будуть демонтувати. Інший сказав — що тут плануються реставраційні роботи. Представниками якої компанії є працівники, і хто буде здійснювати ці роботи, вони не відповіли.

Фото: LIGA.Life / Саша Дмитрук
Фото: LIGA.Life / Саша Дмитрук

1 серпня у звʼязку з розголосом інспектори "Київблагоустрою" внесли припис забудовнику, вимагаючи демонтувати будівельний паркан упродовж 3-х днів. Водночас у приписі вказано, що власник паркану, тобто відповідальний за роботи, невідомий. Наразі будівельні роботи не відбуваються.

Фото: Катерина Бутко
Фото: Катерина Бутко

Активіст Дмитро Перов повідомив, що будинок на Ярославській 13,Б — це садиба, яка є зразком першої забудови Подолу після великої пожежі 1811 року. Садиба датується орієнтовно першою половиною ХІХ ст. Будівлю побудували на камʼяному цоколі через часті повені на Подолі, вона є унікальним зразком київської житлової деревʼяної забудови. З 1882 року садиба належала міщанину Харичкову, з 1898 року — сімʼї Єфросинії Кравченко.

Фото: LIGA.Life / Саша Дмитрук
Фото: LIGA.Life / Саша Дмитрук