На територіях київських шкіл встановлять відеонагляд
Фото: Unsplash

На територіях київських шкіл встановлять відеонагляд, повідомив директор КО "Муніципальна охорона" Сергій Чернишев у ефірі телемарафону.

Камери планують встановити на території, прилеглій до шкіл, але за потреби — і всередині. Їх не встановлюватимуть у кожному класі, однак можуть розмістити у вхідній групі школи, тобто на сходах, біля дверних проходів.

"У кожному навчальному закладі Києва наразі встановлена кнопка тривожного реагування. У разі спрацювання цієї кнопки туди виїжджають наші групи швидкого реагування і розбираються у ситуації в разі потреби. І у залежності від ситуації, якщо, наприклад, виявлено адміністративне або кримінальне правопорушення, викликають наряд", — розповів Чернишев.

Для встановлення камер не планують збирати кошти з батьків — мають надати фінансування з міського бюджету.

Але терміни реалізації проєкту поки що невідомі. Чернишев зауважив, що "в ідеалі" встановити камери хотілося б вже у 2023 році або принаймні запустити пілотний проєкт у кількох школах.

Відео зможуть бачити насамперед у ситуаційному центрі КП "Інформатика" в Києві, і, можливо, охоронці в школах.

Наразі йдеться лише про школи — дитсадки перебувають під технічною охороною.

"Муніципальна охорона" — комунальна організація, що здійснює забезпечення охорони комунального майна Києва, надання охоронних послуг та охороною громадського порядку. Входить до Департаменту муніципальної безпеки КМДА.